A Konyhafőnök

A sárga csapat kacsás-kukoricás étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 18. 21:05

Az utolsó feladatban izgalmas párosítások közül válogathattak a csapatok: úgy kellett főelemet – húst – választaniuk, hogy mellé, valamilyen formában, az adott állat eledelét is fel kellett dolgozniuk. Hogy ez hogyan is sikerült? A kóstoláson kiderült!


Rozé kacsamell kukoricás lepényen, mustáros gombamártással, gránátalmahabbal és lilaburgonya chipsszel
 

1. Sűrű palacsintatésztát készítünk, sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel ízesítjük, és olajon kisütjük, majd kis karika alakúra vágjuk őket.

2. A kacsát szétbontjuk, a mellén kívül mindent sütőbe teszünk, hogy megpiruljon a mártáshoz. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, beirdaljuk, lepirítjuk, majd betesszük 8 percre 180 fokra, majd ha kész, kivesszük, pihentetjük, majd felvágjuk.

3. A csontokat gombával és zöldségekkel összepirítjuk és mártást készítünk belőle, mustárral ízesítjük, leredukáljuk.

4. A lilaburgonyából vékony csíkokat vágunk és forró olajban, chips állagúra sütjük.

5. A gránátalmából kinyerjük a levét és szója-lecitinnel habot készítünk belőle.
 

#A Konyhafőnök#recept#kacsa#kukorica

Címlapról ajánljuk