A Konyhafőnök

A kék csapat sajtos finomságai

rtl.hurtl.hu

2018. április 12. 21:10

Az első feladatban háromféle sajtos ételt kellett készítenie a versenyzőknek, ráadásul csapatokban. A kóstoláson pedig eldőlt, hogyan is vették együtt ezt az akadályt.


Arancini


A salotta hagymát lepirítjuk olívan, hozzáadjuk a rizst és felöntjük fehérborral, az alaplevet folyamatosan adagolva, puhára főzzük a rizottó. Vajjal és parmezánnal ízesítjük. Tepsin kiterítve legalább egy órát hűtőben pihentetjük. Ha kellőképpen kihűlt, mozzarella golyókkal töltjük meg a golyókat és panírban, bő olajban kisütjük.
 

Szuflé


Vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. 3 féle sajttal, sóval és borssal ízesítjük. Ha kihűlt, hozzákeverünk kettő tojássárgáját. A kész masszához hozzáadunk egy ek. lisztet és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. 

 

Ravioli
 

A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk, céklaporral színezzük. Fél órát hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval nagyobb karikákat vágunk ki és megtöltjük a kecskesajttal. Lobogó vízben 2 és fél percig főzzük. Vajban és kakukkfűben átpirítjuk. 
 

#A Konyhafőnök#recept#kék csapat#sajt

Címlapról ajánljuk