A Konyhafőnök

Zsófi rombuszhalból készült étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 11. 21:10

A második feladatban rombuszhalak vártak a versenyzőkre, persze a főzés előtt a Séf bemutatta, hogyan is kell kifilézni a halakat. Ráadásul egy plusz húst is társítaniuk kellett az ételükhöz, úgyhogy volt izgalom a kóstoláson!


Rombuszhal sertésszűzzel töltött raviolival, citrusmártással
 

Ravioli:

A tésztához összekeverünk 100 gramm lisztet 1 tojással, sóval és egy evőkanál olívaolajjal. Majd gyúródeszkán átgyúrjuk, és kicsit a hűtőbe tesszük pihentetni.

Közben elkészítjük a tölteléket: a sertésszüzet ledaráljuk, majd hagymával lepirítjuk, közben tejben megfőzzük a karfiolt, és vajon lepirítjuk az édesköményt. Ha előbbiek készek, akkor aprítógépben összekeverjük őket egy kis ricottával, tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt parmezánnal, snidlinggel, petrezselyemmel, és egy kis reszelt citromhéjjal. Közben kivesszük a hűtőből a tésztát, kinyújtjuk, korongokat formázunk belőle, és megtöltjük a töltelékkel. A tészta szélét tojással megkenjük, majd összetapasztjuk a korongok széleit egy felvert tojással, és sós, olívaolajos vízben megfőzzük.
 

Hal:

A rombuszhal bőrét leválasztjuk, de nem dobjuk ki, ezt még felhasználjuk a mártáshoz. A halat majd tálalás előtt először olívaolajon megforgatjuk, majd kakukkfű és vaj mellett folytatjuk a sütését, gyorsan, hogy ne száradjon ki.
 

Mártás:

A mártáshoz egy nagy kocka vajat hevítünk kakukkfűvel, és felöntjük fehérborral, amit majd utóbb visszaredukálunk. Később mehet bele egy kis lime- és citromhéj, pici citromlé, kapribogyó, a hal bőre és egy kis gyömbér. Addig folytatjuk a kevergetést, amíg szép krémes nem lesz.
 

Ricottakrém:

A kisült hal seprenyőjében az ott maradt zsiradékot egy kis ricottával, tejszínnel, sóval, borssal és parmezánnal elvegyítjük, és a tányérra tett raviolira pöttyözzük.
 

#A Konyhafőnök#kovács zsófia#recept#rombuszhal

Címlapról ajánljuk