A Konyhafőnök

Péter rombuszhalból készült étele

rtl.hurtl.hu

2018. április 11. 21:10

A második feladatban rombuszhalak vártak a versenyzőkre, persze a főzés előtt a Séf bemutatta, hogyan is kell kifilézni a halakat. Ráadásul egy plusz húst is társítaniuk kellett az ételükhöz, úgyhogy volt izgalom a kóstoláson!


Tökmagos laposhal és pulykafasirt fehérspárgával, mogyorós pestó ágyon
 

Alapanyagok: pulykafasírt, lepényhal, fehérspárga, mogyoró, tökmag, szőlőmagolaj, citrom, borecet, cukor, só, bors, vaj, bazsalikom, parmezánsajt


Recept:

  1. Letisztítjuk a spárgát és lobogó vízbe tesszük a levágott héjat, amit cukorral, sóval és borecettel gazdagítunk. A spárgát pihentetjük, az alsó negyedét levágjuk és félretesszük.
  2. A bazsalikomból, a tört mogyoróból, az olajból, a parmezánsajtból és a fokhagymából pestót készítünk turmixban.
  3. A darált pulykát sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tört tökmag egy részét, és halfejformájúra alakítjuk, kérget sütünk rá, majd vajon fokhagymával és rozmaringgal megsüjük, a végén pontos háromszögre vágjuk és lesütjük a széleit
  4. A fehérspárgát 7 percig főzzük a leszűrt vízben, majd a halfilé méretének megfelelően méretre vágjuk.
  5. A pestót a tányérba ecsettel, vonal formában húzzuk, rátesszük a fehérspárgákat a hal formájának megfelelően, rátesszük a halfejet, amelybe előzőleg a szemnek helyet vágunk késsel, spárgát teszünk bele. A halra vajon futtatott tört tökmagot szórunk, a hal farkát pedig fehérsprágából alakítjuk ki.
     
#A Konyhafőnök#gulyás péter#recept#rombuszhal

Címlapról ajánljuk