A Konyhafőnök

Péter ázsiai ihletésű étele

rtl.hurtl.hu

2018. március 28. 21:05

Az első feladatban egy ázsiai pult várt a versenyzőket. A kérdés már csak az maradt: vajon visszarepítették-e a Séfet Kínába az ízeikkel? Nézd meg itt a kóstolást!


Kacsamell fekete rizzsel, laska és shitake gombával, lótusz ropogóssal, kacsatöpörtyűvel
 

Elkészítés:
 

A kacsamellet leszélezzük, a leeső részekről levágjuk a bőrt, felkockázzuk és töpörtyűt készítünk.A kacsamell bőrét bekockázzuk és hideg serpenyőbe lefedve, lassan melegítve sütjük.

Közben répából, zellerből, korianderből, leesett kacsamellekből, citromfűből alaplevet készítünk. Az alaplé egy részében megfőzzük az előzőleg olívaolajban megpirított barnarizst. A másik felét zselés állagúra sűrítjük, szójapasztát és fokhagymát, kevés chilit keverünk hozzá.

A shitake gombát serpenyőben lepirítjuk, a laska gombát pirítás előtt pár percig forró vízben megpuhítjuk.

A kacsazsírban a 2 mm vastag szeletekre vágott lótuszt roppanósra pirítjuk, utána sózzuk.

#A Konyhafőnök#cselényi péter#recept#ázsiai pult

Címlapról ajánljuk