A Konyhafőnök

Íme, László kétféle tök-étele!

rtl.hurtl.hu

2016. november 10. 19:25

Az első feladatban különféle tökökből kellett desszertet és főételt készítenie a versenyzőknek. László Sass Danit választotta segítőjéül, így ketten alkották meg László ételeit.


Étel neve: Sütőtökös piskóta és mogyorókérges sertés szűz tökvariációkkal

Alapanyagok:

Desszert: tök, málna, cukor, narancslé, menta, karambola, fiszkalisz

Főétel: sertésszűz, olívaolaj, vaj, kapor, pankomorzsa, törökmogyoró, tej, túró, mascarpone, tökmagliszt, tojás, cukkini, sárgatök, vajtök, barnacukor, fehérborecet, bébipatiszon, bébi cukkini  

Receptek:

Főétel
 

 


A sertés szüzet megtisztítjuk, végeit levágjuk, forró serpenyőben olívaolajon megkérgezzük, majd tepsibe helyezzük vajjal és kaporral. 200 fokos sütőben készre sütjük, majd pihentetjük. Felszeleteljük és panko morzsás, pirított török mogyoróban megforgatjuk. Vajtököt tejes-vizes-kapros-túrós lében megfőzzük, majd turmixba tesszük. Ehhez adunk kaprot, mascarponét, tökmaglisztet és egy tojássárgáját. Vízgőz felett besűrítjük. Amikor elkészült, a blansírozott cukkini virágba töltjük.

A sárgatökből korongokat szaggatunk, vajtökből mogyorószaggatóval is korongokat szaggatunk. Tálalás előtt vajon megpirítjuk ezeket a korongokat. Összefűzünk barnacukrot, fehérborecetet, kaprot 50 fokon. Félrehúzzuk majd a felvágott bébipatiszont és bébi cukkinit ebben megmarináljuk. Tálaláskor a vajtök püréből ecsettel a tányér közepére csíkot húzunk, a pirított korongokat alakzatban ráhelyezzük, illetve a marinált tököket is ráhelyezzük. Feltesszük a szüzet is a tányérra, tetejére egy kis pürét kanalazunk és rárakjuk a krémmel töltött cukkini virágot is.

Desszert

 


A tököt megtisztítjuk, egyenlő kockákra vágjuk és szárazon lepirítjuk. Piskótatésztát keverünk, amibe beleforgatjuk ezt a pirított tököt. Formába tesszük, készre sütjük. Amikor elkészült, két egyenlő karikát szaggatunk belőle. Málnát cukorral felfőzünk, sűrű szűrőn átpasszírozzuk. A másik tököt lepirítjuk, majd narancslével, cukorral, mentával felfőzzük. Mikor megpuhult, pürésítjük. A karambolát felszeleteljük, a málnát megmossuk, a fiszkaliszt héjából kifordítjuk, majd tálalhatunk.
 

#A Konyhafőnök#reider lászló#döntő#receptek#tök#főétel#desszert

Címlapról ajánljuk