A Konyhafőnök

Így álmodta meg Ádám a tök-desszertet és főételt

rtl.hurtl.hu

2016. november 10. 19:25

Az első feladatban különféle tökökből kellett desszertet és főételt készítenie a versenyzőknek. Ádám  Kurucz Kolost választotta segítőjéül, mivel mindenképpen jó hangulatban akart főzni a konyhában, Kolos pedig egy vidám fazon.

Főétel neve: Kapros mascarpone-val töltött tökvirág sült bébi cukkinival, vajtök pürével és marinált sárga cukkinivel
 

Alapanyagok: snidling, kapor, mascarpone, só, fehérbors, cukkini, vajtök, salotta hagyma, martini, cukor, bébi cukkini, evet, barnacukor, kakukkfű, tojás
 

Recept:
 

 


A snidlinget és a kaprot apróra vágjuk, összekeverjük mascarpone-val, sóval, és pici fehér borssal. A cukkini virágokba habzsák segítségével betöltjük ezt a tölteléket. A vajtököt apróra vágjuk, vajon kevés salotta hagymával üvegesítjük, és pürésítjük. A bébi cukkinikat kiforralt martinis-kapros-sós-cukros vízben megfőzzük, vajon picit megfuttatjuk. A hollandi mártáshoz a vajtök pürét beledolgozzuk, hogy könnyű habos pürét kapjon.

A sárga cukkiniből karabálévájóval gömböket készítünk, és cukkini spagettit készítünk úgy, hogy nagyon vékony szeleteket szelünk belőlük. Fehérbor ecetes-barnacukros-kakukkfüves-kapros marinádba helyezzük a gömböket és a spagettiket. A keményítőből és tojás fehérjéből mártást készítünk, és a keverékbe mártjuk a tökvirágok alsó gömbölyű részét, és forró olajba lógatjuk egy csipesz segítségével, hogy a hő csak az alsó részét érje, és a virágokat ne.
 

Desszert neve: Sütőtökös pite tökös mártással
 

 


Alapanyagok: vaj, barnacukor, szerecsendió, fehérbors, só, sárga cukkini, sütőtök, tojás, réteslap, dió, mák, tök, citrom, cukor, tökmag
 

Recept:

A sütőtököt nyersen lereszeljük, vajon picit megfonnyasztjuk, és barnacukorral, szerecsendióval, fehérborssal és csipet sóval ízesítjük. A sárga cukkinit apró kockákra vágjuk, illetve vajon megfuttatjuk, és a sütőtökhöz keverjük tojás sárgájával. Egy muffin formát kivajazunk, réteslappal kibéleljük, és a formákba töltjük a masszát. A kosárka tetejét tört dióval és mákkal szórjuk meg, majd 170 fokos sütőbe tesszük, ahol 30 perc alatt ropogósra sütjük. A tök húsát kiszedjük, és pici vajon megpároljuk, pürésítjük, majd reszelt citromlével, csipet sóval, valamint cukorral ízesítjük. Végül tökmagot, és mákot pirítunk hozzá.
 

#A Konyhafőnök#németh ádám#kurucz kolos#1. feladat#tök#főétel#desszert#receptek

Címlapról ajánljuk