Sült császárszalonna párolt káposztával, káposzta velutéval és fekete lencsével
2016. október 31. 19:25
Ádám teljesen leblokkolt, hogy mit is kellene készíteni a császárhúsból és a körettel is meggyűlt a baja. Azonban a rengeteg kattogásnak meglett az eredménye: kitalálta, mit csináljanak!
Alapanyagok:
mangalica császárhús, olaj, káposzta, só, bors, tejszín, fehérborecet, feketelencse, mustár
Recept:
A császár szalonna bőrét beirdaljuk, majd oldalait körbesütjük, ezután pedig forró olajjal leöntjük és 180 fokos sütőben pirításra 10-12 percre helyezzük.
A káposztát feldaraboljuk, puhára főzzük, majd pürésítjük. A főzőlevével mártás sűrűségűre állítjuk. Sóval és borssal, tejszínnel és fehérborecettel ízesítjük.
A káposztaleveleket kiszúró formával formázzuk, és blansírozzuk. A lencsét puhára főzzük, mustárral, fehérborecettel, sóval és borssal ízesítjük.