A Konyhafőnök

A sárga csapat bressey csirkevariációi

rtl.hurtl.hu

2016. október 25. 20:25

A zsűri megdicsérte az ötletes rétesüket, jó lett benne a gesztenye. Azonban Rozinának nem tetszett, hogy alufóliában sült húst kell ennie.


Étel neve: Bressey csirkevariációk tormás besamellel és gesztenyés rétessel
 

Alapanyagok: bressey csirke, salotta hagyma, mascarpone, menta, só, bors, torma, gesztenye, cukor, narancs, burgonya, rétestészta
 

Recept:

A csirkecombot kifilézzük, csirkemájjal és pirított vörös salotta hagymával, nyesedékkel, mascarponéval és egy kis friss mentával, sóval, borssal megtöltjük és fóliába tekerve kisütjük. Ha megsült, a fóliát leszedjük és körbe a bőrét megpirítjuk.
 

 


A csirkemellet kifilézzük, kiterítjük, pirospaprikával megszórjuk, fóliába tekerve kifőzzük, alacsony hőfokon. Sóval, borssal is ízesítjük.

Tormát lereszeljük, csirke alaplével csinálunk egy redukciót, majd egy könnyű besamel mártással összekeverjük. Az előfőzött gesztenyéket felszeleteljük, karamellt készítünk, átfuttatjuk a karamellen a szeleteket. Narancslével ízesítjük, sóval, borssal is és áttört főtt burgonyával dúsítjuk. A réteslapot rétegezzük, föltekerjük a töltelékkel, 190 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük.
 

#A Konyhafőnök#sárga csapat#recept#csirke

Címlapról ajánljuk