A Konyhafőnök

Vegyes párolt zöldségekkel házasított narancsos bikahere saláta enyhén pirított füstölt lazaccal

rtl.hurtl.hu

2016. október 17. 20:20

Magdi a zsűri szerint nagyon színesen tálal, figyel az esztétikumra. A fő problémaként azt látták, hogy nem ahsználta ki megfelelően a hatvan percet, csupán a zöldségeket pirítgatta.

 


Alapanyagok:

lazac, kapribogyó, Oliva olaj, fokhagyma, koktélparadicsom, kaliforniai paprika, padlizsán, lilahagyma, paradicsom, cukkini, cukor, szójaszósz, só, bors, avokádó, citrom, narancs, saláta
 

Recept:

A füstölt lazacot kapribogyóval megpakoljuk, lefóliázzuk, és berakjuk a hűtőbe állni. Olívaolajon pirítunk egész fokhagymát kanállal szét nyomva, és koktélparadicsomokat, amikor megpirult, kivesszük az olajból, és félretesszük. Kaliforniai paprikát apróra vágunk, padlizsánt, lilahagymát, egy fél paradicsomot és apróra vágott cukkinit egymás után fokozatosan belehelyezzük a serpenyőbe, ügyelve rá, hogy egyik se főjön túl. Teszünk hozzá egy kis cukrot, szójaszószt, sót és borsot. Ezután avokádót leszeleteljük, és hozzáadjuk, hogy sűrű állagot kapjon. Ezeket félrerakjuk.
 

 


Az avokádó másik felét felszeleteljük és lecitromozzuk, és a cukkini másik felét is szintén. Ezt követően vékony szeletekre szeljük a narancsot, paradicsomot, és apró darabokra tépjük szét a salátát. Egy másik serpenyőben vajon és olívaolajon pirítunk lilahagymát, amíg kiadja az ízét, ezután kivesszük.

A lazacból lecsippentjük a két véget, az avokádó egy kis darabjával megforgatjuk, hogy belesüljön az íze. Ezután kiemeljük a serpenyőből, és ebben az ízesített vajas, olajba dobáljuk a felszeletelt bikahere szeleteket, így egyesítve a hal avokádó és a bikaszelet ízét. Csak egy pillanatra forgatjuk meg! Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az egészet meglocsoljuk egy kis narancslével és olívaolajjal a végén.
 

#A Konyhafőnök#kapossy magdolna#1. feladat#lazac#recept

Címlapról ajánljuk