A séf tintahal tintás csirke receptje
2016. október 5. 20:20
A második feladatban a séf ismét referencia ételt, egy izgalmas túrógombócos csirkét készített, amit a versenyzőknek is el kellett készíteniük.
Hozzávalók 4 főre:
csirkemell filé 4db, tintahal tinta 4 ek., tejszín 2dl, parmezán sajt 0.1 kg, vaj 0.2 kg, fehérbor 1dl, fehér balzsamecet 2-4 ek., salott hagyma 3db, túró 0.5 kg, tojássárgája (kb. 6-9 db), liszt 0.1 kg, porcukor 0.05 kg, só, bors
Elkészítés:
A csirkemell filét formára vágjuk, a leeső részeket félretesszük. A leeső darabokat tejszínnel turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezt a nyers csirkemell krémet kenjük ki egy folpackra, téglalap alakúra. Ebbe rakjuk majd a formázott csirkét és feltekerjük. A két végét elkötjük, és pluszba beletekerjük alufóliába is. 35 percig szuvidoljuk.
A túrógombóchoz a túrót, a tojássárgáját, a lisztet és a kevés porcukrot egy konyhai aprítógépbe tesszük. Alaposan összekeverjük, majd habzsákba töltjük. Sima cső legyen a habzsákban, mert majd forrásban lévő vízbe ollóval vágva főzzük meg tálalás előtt.
A vajmártáshoz a salott hagymát megtisztítjuk, majd apróra összevágjuk. Olívaolajon megfonnyasztjuk, majd felöntjük ecettel és borral. Az egyharmad részét elforraljuk, majd leszűrjük. A leszűrt léhez apránként adagoljuk a 20 dkg vajat, de fontos, hogy 50 foknál ne legyen melegebb, mert különben a vaj kicsapódik.
A parmezán chips elkészítése nagyon egyszerű, csak le kell reszelni a sajtot és egy szilikon lapra kiteríteni (vagy zsírpapír), és 160 fokon ropogósra sütjük.