Fogoly, meleg bulgur salime és szilvás tapenad krém
2016. október 4. 20:20
A zsűri szerint a fogolymell egyenetlen lett megsütve, azonban a bőre finom ropogós maradt. A hibák ellenére, Rozina szerint Ramonban van fantázia.
Alapanyagok:
fogoly, bulgur, olaj, újhagyma, só, bors, cukor, szilva, vörösbor, olajbogyó
Recept:
Olívaolajon megpirítjuk az újhagymát, erre dobjuk rá a bulgurt, felhúzzuk kétszer annyi forrásban lévő vízzel, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor elfő a leve, levesszük a tűzről.
A zöldségeket külön serpenyőben pirítjuk, majd hozzátesszük a bulgurhoz.
Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a félbe vágott és kimagozott szilvát, kevés vörösborral felengedjük. Mikor már kissé kihűlt, turmixba tesszük, adunk hozzá fekete olívát, sót és borsot.
A fogoly mell részét és comb részét serpenyőben előpirítjuk, majd tepsiben 4 percig sütjük a mell részt, a comb részt hagyjuk még ugyanennyi ideig a sütőben.