Ponty variációk hallevessel és natúr zöldségekkel
2016. szeptember 27. 20:10
Kriszti a második feladatban a pontyot választotta. Rozina nem értette, hogy a nyers petrezselyem és paradicsom mit keres a tányéron, ha nincs semmilyen funkciójuk. Noha, a zöldségek túlfőttek, a mártása jól sikerült.
Alapanyagok:
ponty, hagyma, pirospaprika, napraforgóolaj, só, bors, zsemlemorzsa, liszt, tojás, worchaster szósz, paradicsompüré, burgonya, répa, mustár, olaj
Recept:
Megtisztítjuk a pontyot, és filészeleteket készítünk belőle. Sós vízbe áztatjuk, majd hűtőbe tesszük. A ponty maradékot előkészítjük a halleveshez, olajon hagymát pirítunk, majd megpirospaprikázzuk. Felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni.
Csinálunk egy majonézt mustár, tojás és olaj hozzáadásával. Beleteszünk két teáskanál paradicsomszószt, és egy kevés worchaster szószt.
A zöldségeket feltesszük főni. Bepanírozzuk a pontyfiléket, majd besózzuk, borsozzuk, paprikázzuk őket, végül betesszük a sütőbe sülni.