A Konyhafőnök

Ponty variációk hallevessel és natúr zöldségekkel

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 27. 20:10

Kriszti a második feladatban a pontyot választotta. Rozina nem értette, hogy a nyers petrezselyem és paradicsom mit keres a tányéron, ha nincs semmilyen funkciójuk. Noha, a zöldségek túlfőttek, a mártása jól sikerült.


Alapanyagok:

ponty, hagyma, pirospaprika, napraforgóolaj, só, bors, zsemlemorzsa, liszt, tojás, worchaster szósz, paradicsompüré, burgonya, répa, mustár, olaj


Recept:

Megtisztítjuk a pontyot, és filészeleteket készítünk belőle. Sós vízbe áztatjuk, majd hűtőbe tesszük. A ponty maradékot előkészítjük a halleveshez, olajon hagymát pirítunk, majd megpirospaprikázzuk. Felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni.
 

 


Csinálunk egy majonézt mustár, tojás és olaj hozzáadásával. Beleteszünk két teáskanál paradicsomszószt, és egy kevés worchaster szószt.

A zöldségeket feltesszük főni. Bepanírozzuk a pontyfiléket, majd besózzuk, borsozzuk, paprikázzuk őket, végül betesszük a sütőbe sülni.
 

 
#A Konyhafőnök#jilly kriszti#2. feladat#halak#recept#ponty

Címlapról ajánljuk