A Konyhafőnök

Kövesse tanácsainkat, és varázsolja el partnerét a terítéssel!

rtl.hurtl.hu

2015. október 6. 18:14

Második randira jó ötletnek tűnt beígérni egy vacsorát, de fogalma sincsen, hogyan kell ízlésesen és szakszerűen megteríteni? Pánikra semmi ok, most is kihúzzuk a pácból, hogy ne üldözze el élete szerelmét.

Ha azt hiszi, a főzéssel túl van a nehezén, nagyon téved.
 

Ott van ugyanis a tálalás, ami kicsit olyan, mint az előjáték. Ha jól sikerül, mindennek megadja az alapját, de ha valami balul sül el, a továbbiakra is rányomja a bélyegét.


Szóval figyelni kell minden elemére, legyen ízléses, kreatív, szolid, de mégis hangsúlyos.

De milyen egy szépen megterített asztal? Vegyük sorra!
 

Terítő


Kezdjük az alapoknál. Öltöztessük fel szépen az asztalt, ha lehet, fehér, vagy krémszínű terítővel. Igen, ezek a színek a legjobb választások.
 

A terítő tradicionálisan fehér, és ez így van rendjén.


Okés, hogy könnyen koszolódik, meg rosszul mutat rajta a pörkölt paca, de akkor is. Vegye a fáradtságot, vasaljon szépen, használja a fehérítőt, és kerüljenek fel azok a gyönyörű, vakítóan fehér abroszok az asztalra.


 

Négyzet alakú tányérok


Na, ez pontosan olyan, mintha fehérneműben kezdené az előjátékot. Egyszerűen kényelmetlen és haszontalan. Lehet, hogy jól mutat a design cucc az asztalon, de ez sokszor a funkció rovására megy.
 

Ne nagyzoljon feleslegesen, a múlt, a jelen és a jövő is a kerek tányérokról szól, és nem hiába.


Egy jó kerek tányér ugyanis a szép gömbölyded idomokat idézi…


 

Sörös üvegek és korsók


Neee! Eszébe ne jusson az asztalra rakni ilyeneket! Nem illik egy elegáns étkezéshez, mint ahogy a sör sem. Ezt igyon kocsmában, vagy meccsnézés közben, vagy suttyomban az éléskamrában, de ne vendégváráskor.

Üvegből egyvalaki ihat az asztalnál, de ő külön étkezőszékben ül, és körülbelül egy éves. Azt viszont cumisüvegnek hívják.
 

Minden pohárnak, ami az asztalon van, legyen szép karcsú és hosszú lába. Érti a párhuzamot, ugye?



 

Hatalmas borospoharak


Ezek viccesek, és hasznosak is, ha filmnézés közben szürcsöljük a nedűt, de az asztalon bizony semmi keresnivalójuk. Főleg akkor, ha többféle bort is felszolgálunk.

Kényelmetlen, kihasználatlan és nem is olyan szép. Elő a kecses borospoharakkal!
 

A bort szintén töltse egy szép kancsóba, és úgy tegye az asztalra.


Az üveget hagyja a konyhában.


Gyertya


Lehet, hogy romantikus, de macerás. Főleg akkor, ha áthajol az asztal felett valamiért. Ne tegye kockára dekoltázsát/mellkas szőrét, hagyja a gyertyát a szekrényen vagy máshol.
 

Ha nagyon szeretne hangulatvilágítást, nyílt láng helyett használjon inkább különböző LED lámpákat, meg hangulatvilágítást.

 

Szalvéta


Ha nagyon ki szeretne tenni magáért, és miért ne szerete, ne spóroljunk a szalvétán. Ha a kaviár, a homár, a libamáj és minden egzotikum belefér, akkor ne ezen akarja visszafogni a költségeket.

A papír szalvéta nem mutat jól a szép fehér abroszon, és a szépen csillogó borospohár mellett.
 

Használjon rendes szalvétát, ha lehet, pamutból.


Utána majd moshatja egy adagban a terítővel.

 
Ha az előbbi tanácsok és javaslatok szerint terít a várva várt randevúra, biztosan nem alszik egyedül. Az előjáték pedig kétszer is jól sülhet el.

)
 
#A Konyhafőnök#térítés#asztal#konyhafőnök 3

Címlapról ajánljuk