A Konyhafőnök

Tóth Marci második feladata

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 26. 20:05

Sütőtökös risotto nyúl karikákkal és sült répakörítéssel

Hozzávalók:
sütőtök
nyúl
répa
zöldségek
zsálya
fokhagyma

bors
olaj
vaj
méz
mogyoró
sajt
hagyma
rizs
fehérbor

Elkészítés:
A nyúl csontjából, combjaiból és a leves zöldségekből (petrezselyemgyökér, petrezselyem szára, sárgarépa, egy fej krumpli, egy fej vöröshagyma, két gerezd fokhagyma )készítek egy alaplevet amit ízlés szerint sózok borsozok.
A nyúl oldalából 4-5 karikát vágok amikbe zsályát teszek és feltekerem, átszúrom hústűvel. Sózom, borsozom és beleteszem egy tálba amibe 1dl fehérbort öntök adok hozzá 4-5 ek olivaolajat, egy gerezd fokhagymát és hagyom pácolódni minimum 20 percet.
Sütőtököt megpucolom, kimagozom és felét apró kockákra vágom és puhára főzöm. Másik felét egybe sütőpapírra helyezem és teszek mellé 10 db kis kockára vágott sárgarépát. Sózom, borsozom, meglocsolom egy gondolatnyi olíva olajjal és csurgatok rájuk pár csepp mézet. 200 fokos sütőbe teszem 20-25 perc alatt puhára sütöm.
A megfőzött sütőtököt leszűröm és turmixgépbe teszem. Teszek hozzá még pirított mogyorót és a megsült sütőtököt feldarabolva. Egy ek. olíva olajat adok hozzá és fél ek. mascarponét. Ha szüksége kis alaplével hígítom. 
Elkészítem a rizottót: olíva olajon apróra vágott vöröshagymát fonnyasztok. Hozzáadom a rizottó rizst és felöntöm fehérborral. Enyhén sózom. Majd az alaplevet fokozatosan adagolom hozzá. A végén adok hozzá egy marék parmezán reszelve és hozzákeverem a sütőtök pürét. A végén egy kocka vajjal krémesítem. 
A nyúl roládokat aranybarnára sütöm grill sütőn. Minden oldalukat. Hagyom, hogy szaftos maradjon.
Tálalás: tányér közepére helyezem a rizottót. Ráteszek 4 nyúl roládot, körbeteszem sült sárgarépával, megszórom finomra vágott petrezselyemmel és csepegtetek pár csepp olivaolajat a tetejére.

#A Konyhafőnök#sütőtök#risotto#nyúl

Címlapról ajánljuk