A Konyhafőnök

Spárga friss gnocchi-val, pagoda brokkolival és citrusos sajtmártással

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 24. 20:05

A zöld csapat receptje

Hozzávalók:
burgonya
tojás
liszt 

bors
olaj
vaj
zeller
sajtok
citrom
zöldségek

Elkészítés:
Gnocchit készítünk, burgonyából, tojásból és lisztből. Zellert és hagymát dínsztelünk, majd felöntjük vízzel, amit visszaforralunk. Hozzáadjuk a feta és a reszelt parmezán sajtot, a tejszínt. Átszűrjük és vajat adagolunk hozzá. A végén sóval és borssal, citrom héjjal ízesítjük. A spárgát és a pagoda karfiolt tisztítjuk, majd 2 percre lobogó sós – cukros vízbe tesszük, majd gyorsan jeges vízben megfürdetjük. Mikor megfőtt a gnocchi leszűrjük és egy kis oliva olajban megforgatjuk, hogy ne száradjon ki. A spárgát átpirítjuk kakukkfűvel, majd hármasával a tányérra helyezzük, három szem gnocchi társaságában. Meglocsoljuk mártással és ráhelyezzük a zöldségeket.

#A Konyhafőnök#spárga#gnocci#brokkoli#zöld#csapat

Címlapról ajánljuk