A Konyhafőnök VIP

Íme a versenyzők zellerből készült főételei!

rtl.hurtl.hu

2017. november 20. 19:50

A második feladatban egy zeller pult fogadta a versenyzőket, amelyből egy vegetáriánus főételt kellett készítneiük. Persze, Szabados Ági az előnyével bevállalt egy húst is, másoknak viszont teljesen eldőltek a tornyaik. Nézd meg itt az ételeket.


Szabados Ági – Ági előnye a második feladatban az volt, hogy választhatott: vagy megnehezíti egy versenytársa dolgát, vagy úgy dönt, hogy felhasználja a zsűri által adott húst, és vega étel helyett húsos főétellel készül. Az utóbbi mellett döntött, így aztán borjú szüzet sütött, ami mellé a kötelező három helyett négyféle állagban is feltálalta a zellert. A hús mellé zellerszárral színezett fehérrépa pürét készített, ropogós zellerszalmával, mascarpone-s zellerhabbal, valamint bazsalikom-és zellerlevéldísszel.
 

 


Zsolt – Zsoltot nagyon megihlette ez az egyszerűnek tűnő, ám sokrétű alapanyag. Bár kötelezően csak három textúrában kellett felhasználniuk a zellert a vegetáriánus főételben, ő nem állt meg ennyinél, ugyanis öt különböző módon jelenítette meg az ételben.
 

 


Dobó Ági – Áginak nem volt könnyű dolga a második feladatban, hiszen egy olyan alapanyagból kellett vegetáriánus főételt készítenie, amit nagyon nem szeret. Mivel tovább akar jutni a következő versenynapra, mindent megtett, hogy minél kreatívabb elemeket vigyen ki a zsűri elé. Főelemként egy ropogós réteslappal burkolt zeller steak-et sütött, mellé pedig pankómorzsában kirántott parmezános zellergolyókat, tejszínes zellerpürét, zellerlevél chips-szet, és egy chilis-citrusos mazsolamártást tálalt.
 

 


Gergő – Gergő egy különleges zellertortát épített a vegetáriánus főételéhez. Az építmény főelemeként egy zellerpogácsát sütött, habos zellerkrémmel, és zelleres parmezán ropogóssal rétegezett egymásra. Tálalt mellé is a zellerkrémből, és az egészet egy zöld bazsalikomolajjal locsolta meg.
 

 


Márk – Márk a séfnek tett ígérete szerint nagyon szeretett volna összeszedetten dolgozni a konyhában, azonban le kellett lassítania, amikor a gondosan kiválogatott zellerszalmáit az utolsó 10 percben a földre ejtette, és már nem volt ideje abból újat készíteni. Ahelyett, hogy bepánikolt volna, újratervezett: helyette újhagymás ropogóst készített a raviolihoz, angolzelleres-rikottás-kukoricás töltelékkel, zelleres-bazsalikomos vinegrettel, fekete bazsalikom chips-szel és tejszínes zellermártással.
 

 


Éva – Éva szeretett volna nagyon villantani a második feladatban, hiszen csak ma csatlakozott a döntős csapathoz. Viszont a séf figyelmeztetése ellenére hitt abban, hogy a parmezános mascarpone krémmel rétegezett zöld rakott palacsintái egyben maradnak. Így aztán csak az utolsó másodpercekben szembesült azzal, hogy a tálaló-gyűrűben sütött tornyocskája teljesen formáját veszíti a tányéron.
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#zeller#vegetáriánus

Címlapról ajánljuk