A Konyhafőnök VIP

Nézd meg a csapatok kifliből készült ételeit

rtl.hurtl.hu

2017. november 6. 19:25

A második feladatban egy nagy láda kifli várt a csapatokra, amiből főételt és desszertet is készítneiük kellett. Hogy mennyire tetszettek az ötleteik a zsűrinek? Nézd meg itt a kóstolást!


Kék csapat – A kékeknél Simon volt a konyhafőnök, aki határozott utasításokkal irányította a csapatot, bár Ágira teljes egészében rábízta a desszert készítését. Főételnek parmezános-kiflis csirkeprádba göngyölt borjúhúst készítettek, ami mellé egy szederrel színezett burgonyapürét tálaltak, körtezselével, burgonya chips-szel és egy áztatott kifliből formázott újrasütött kiflivel.
 

 


A desszert sült kiflipuding lett csoki ganache-val, szederhabbal, vaníliasodóval és mandulamorzsával.
 

 


Piros csapat – A pirosaknál Peti volt a konyhafőnök, akinek bár voltak ötletei, de ahelyett, hogy egyben elmondta volna, hogy fog kinézni az étel, inkább részfeladatokat osztott ki a csapattársaira, akik emiatt nehezebben haladtak a rájuk bízott ételekkel. Főételnek csirkemellbe töltött darált borjút sütöttek, köretnek pedig Kriszta unszolására végül készült egy avokádós-almás-chilis mártás is. Mivel a kiflis karalábé szuflét az utolsó pillanatban vették ki a sütőből, Peti már nem tudta kivenni a formából, ezért azzal együtt tálalta fel.
 

 


Desszertnek túrósgubát csináltak áfonyaöntettel, amit Kriszta és Gergő az utolsó pillanatban hoztak előre Petinek. Emiatt három helyett csak két tányért sikerült kitálalnia.
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#kifli#főétel#desszert

Címlapról ajánljuk