A Konyhafőnök VIP

Nézd, milyen halas ételeket készítettek a versenyzők!

rtl.hurtl.hu

2017. október 31. 19:45

A második feladatban egy halas pult várta a hírességeket, innen kellett alapanyagokat választniuk. Majd kiderült, hogy ezekből tésztaételt kell készíteniük! Hogy hogyan sikerültek az ételek? Nézd meg itt a kóstolást!


Haumann Máté– Máténak meggyűlt a baja a tésztakészítéssel, így aztán csak a főzés utolsó perceiben tudta olyan állagúra összegyúrni, hogy nyújtható legyen. A kötelező dupla raviolihoz, azaz a kétféle töltelékes tésztához készített egy tejszínes-halas és egy rikottás-hagymás tölteléket. Az egészet egy citrusos-paradicsomos mártáson tálalta, a fogast pedig megsütötte és egyben is feltette a tányérra.
 

 


Verrasztó Dávid – Dávidnak kötelező elemként gnocchit kellett készítenie, és mellé a keszeget használta fel, amit udvariasságból vállalt be, hogy a lányoknak kedvezzen. A halat alaposan beirdalta, és úgy próbálta megsütni, a gnocchi-hoz pedig egy tejszínes-parmezános szószt készített.
 

 


Szabó Zsófi – Zsófi az előző feladatban olyan jól teljesített, hogy a második főzést egy előnnyel indította. Ki is választotta magának a séf kedvenc halát, a vörös sügért, aminek a felhasználásával cannellonit kellett készítenie. A sügért felhasználta a cukkinis-citromos töltelékbe, amibe még besamel mártást is kevert. A kész cannellonit hollandi mártással öntötte le.
 

 


Lola – Lolának gnocchit kellett csinálnia, méghozzá a szardínia felhasználásával. Egy parmezános tésztát készített, citrusos-tejszínes mártással, a halat pedig kakukkfüves-fehérboros pácban sütötte ki, és úgy tálalta a gnocchi tetejére.
 

 


Ungár Anikó– Anikónak rupla raviolit kellett készítenie, amit kétféle helyett végül csak egyféle, mentás-rikottás töltelék töltött meg. Nagyon megcsúszott a főzéssel, mert elsőre nem sikerült a hollandi mártása. A tészta mellé az első feladathoz hasonlóan a hollandi mellett ismét cukkini mártást készített, a pisztrángot pedig megsütötte, és a ravioli tetején tálalta, néhány citromfű levéllel együtt.
 

 


Kökény Attila– A főzés kezdete előtt Zsófi is Attilát nehezítette, aki miután érkezése napján megkapta a második nehezítését is, nagyon megijedt. Mivel még sosem készített cannellonit, az első verziót elrontotta, és az utolsó pillanatban a séf tanácsára vízben főzte ki hozzá a tésztát. Tálaláskor ezt is elszakította, így kapkodva próbálta megtölteni, és mellé halmozni a grillezett halfiléket, a tejszínes-burgonyás mártással.
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#2. feladat#halak

Címlapról ajánljuk