A Konyhafőnök VIP

A kék csapat hagymás ételei

rtl.hurtl.hu

2017. április 18. 20:40

A Séf szerint Kati nagyon jól irányította a csapatot, azonban a tőkehal bőrével nem volt elégedett. Hogy miért történt a só-cukor fiaskó? Ez is kiderült a kóstoláson!


Alapanyagok:

vöröshagyma, rizottórizs, parmezán, medvehagyma, mangó, vaj, barnacukor, póréhagyma, újhagyma, só, medvesaláta, réteslap, tojás, fahéj, cukor, bor


Főétel: Sült tőkehal, hagymás mangó salátával és medvehagymás rizottóval

Vajon hagymát futtatunk, majd pici fehérborral felöntjük. Ezután a rizottórizst hozzáadjuk (négy marék). Alaplevet készítünk többféle hagymával és zöldségekből. Miután a rizottórizs megszívta magát a lével, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, aldante-re főzzük. Parmezánt használunk a sűrítéshez, és mikor majdnem készen van, a medvehagymát – amit kicsit megfőzünk az alaplében – apróra szeleteljük, és a rizottóhoz keverjük. Ezután tálaljuk.

Kockára vágjuk a mangót, majd vajon, kis lángon pirítani kezdjük. Egy idő után barnacukorral szórjuk meg. A póréhagymát és az újhagymát olajon megfonnyasztjuk, és sózzuk. Ezután ha elkészültek, összekeverjük a mangót és a hagymát, és friss medvesalátára öntjük. Összekeverjük.
 

 

 

Desszert: Rikottás hagymalekvárral töltött fahéjas milefuie, cukorsziruppal és borhabbal

Réteslapokat egymásra használunk, kiszúróval köröket vágunk rá, és tojás fehérjével összeragasztjuk. Előtte fahéjat és cukorral keverjük össze. 8 percre sütőbe tesszük.

Borhab: 5 tojás sárgája, 5 kanál cukor – habosra keverjük és felforraljuk. 2 deci bort forralunk hozzá, majd összekeverjük a kettőt és ismételten habosra keverjük, amíg ki nem hűl.
 

#A Konyhafőnök VIP#kék csapat#1. feladat#hagyma#kovács katalin#nagy ervin#hajdu steve

Címlapról ajánljuk