A Konyhafőnök VIP

Nézzük, milyen ételeket alkotott Sárközi Ákos az elődöntők alatt!

rtl.hurtl.hu

2017. április 17. 17:41

A Séf mindig képes meglepetést okozni, hiszen a Konyhafőnök VIP alatt is megannyi ételkölteményt mutatott a versenyzőknek, amitől mindig leesett a hírességek, sőt zsűritársai álla is. Most összegyűjtöttük a zseniális receptjeit!

Azt már mindannyian tudjuk: ha a Séf azt mondja, egy egyszerű étel következik, akkor jobb, ha mindenki felköti a gatyáját, hiszen Sárközi Ákos mindig ügyel a részletekre! Nemcsak az ízek és alapanyagok a főszereplők a tányérjain, de a csodásan megkomponált tálalásai is!

Már a Konyhafőnök VIP első napján sokkolta az elődöntősöket, amikor egy könnyed „sült hús krumplival” receptet villantott nekik.
 


Persze, a Séf nemcsak a főzéseivel, de az ihletet adó ötleteivel is folyton ösztönözte a versenyzőket: volt, hogy a magyaros ételek újragondolásában segített, máskor polip-tanfolyamot tartott, sőt még az is előfordult, hogy a zsenge zöldség pult láttán szaladt meg a fantáziája.

A versenyzők sosem maradtak magukra a feladatok során, hiszen a Séf mindig megpróbált fontos és hasznos tudnivalókat megosztani velük a főzések előtt! Így eredtünk egyszer a steak-kek nyomába vagy éppen az egg yolk raviolik látványos földjére!

A legjobban persze akkor esett le a versenyzők álla, amikor a Séf olyan fő alapanyagot választott ki egy főételéhez, amire álmukban sem gondoltak volna! Így esett, hogy a kávé és a fürj egy ételen belül találkoztak:
 


De akkor is eluralkodott a pánik, amikor Sárközi Ákos a műsorban először a desszertek világába kalauzolta el az elődöntősöket, ráadásul egy olyan recepttel, amiben a teákat párosította az édes ízekkel!

A különleges részletek mellett persze a meglepő technikák és új fogások is előkerültek a Séf főzései során! A második elődöntő héten például egy vörös márnával köszöntötte az újonnan érkezőket! Az izgalom nem is itt kezdődött, hanem amikor kiderült: itt bizony megsütik a pikkelyeket, nem is akárhogyan:
 


Rengeteg lehengerlő ételt láthattunk már az első három hét alatt is! Nem véletlen, hogy a Borkonyha Michelin-csillagos séfje idén az Év Séfje is lett a Dinig Guide gálán! Sőt, nemrég még a Nemzeti Galériában is lenyűgözte a látogatókat, amikor tárlatvezetőként megmutatta: miért is művészet a gasztronómia! A tárlat résztvevői végignézhették, ahogyan különböző alapanyagokból, spontán megalkot egy remekművet!

Vajon mi lesz a következő dobása Sárközi Ákosnak? Amíg erre várunk, nézzük meg, hogyan is mesélt a Konyhafőnök VIP-ben elkészített ételeiről:
 

#A Konyhafőnök VIP#sárközi ákos#séf#borkonyha#főzés#receptek#alkotás#művészet

Címlapról ajánljuk