A Konyhafőnök VIP

Czutor Zoli csípős lazaca, chutneyval és hamis wasabival

rtl.hurtl.hu

2017. április 11. 20:40

A zsűri úgy látta, hogy Zoli túlságosan óvatos volt az ízekkel, lehetett volna sokkal csípősebb is az étele. A kóstolást nézd meg itt!


Alapanyagok:

petrezselyemgyökér, vöröshagyma, lilahagyma, só, bors, olivaolaj, sárga habanero, piros chili, tejszín, narancs, cukor, zöld paprika, cukkini, lazac, liszt, fekete mustárlevél
 

Recept:

Kockára vágott petrezselyemgyökeret, vöröshagymát és lilahagymát sózzuk és borsozzuk, olivaolajon pároljuk, majd ebbe belevágunk 2-3 vékonyra szeletelt sárga habanerot, plusz a piros chiliből is. Ha ez megpárolódott, felöntjük egy kis tejszínnel, hagyjuk állni.

Narancshéjat vajon vöröshagymával megpiritunk és sok cukrot adunk hozzá, hogy karamellizálódjon, ehhez só, bors kerül. Ebbe néhány szelet zöld paprikát is belerakunk.

A hamis wasabit avokádóból, sóból, borsból és reszelt wasabigyökérből készíttjük el, botmixerrel összedolgozzuk. Olajban cukkiniszeleteket sütünk. A lazacot kis olivaolajon, belisztezve megsütjük. Fekete mustárlevelet teszünk rá.
 

#A Konyhafőnök VIP#czutor zoli#recept#csípős#lazac

Címlapról ajánljuk