A Konyhafőnök VIP

Topi gesztenyés nyúlgerince

rtl.hurtl.hu

2017. április 5. 20:40

A zsűri szerint Topi étele ünnepi hangulatú lett, a legjobb elemnek pedig a nyúlgerincet tartották. Egyedül a pürében találtak hibát. Nézd meg itt a kóstolást!


Gesztenyés nyúlgerinc és dagadó, batátapürével és gesztenyés gyümölcsmártással
 

Alapanyagok:

nyúl, gesztenye, vörösbor, lilahagyma, só, bors, áfonya, áfonyalekvár
 

Recept:

A húsokat lehártyázzuk, majd formázzuk. A dagadót sűrűn beirdaljuk. A batátát felkockázva megfőzzük. A nyers gesztenyét sütőben megsütjük 200 fokon, 15-20 percig, majd összedaráljuk a vörösborban áztatott mazsolával. Sózzuk és borsozzuk. Pici fahéjat is szórunk rá. Belőlük egy masszát késztünk.

A mártáshoz lilahagymát pirítunk serpenyőben zsiradékon. Hozzátesszük az áfonyát és az áfonyalekvárt, felengedjük vörösborral, sűrűre pároljuk.

A dagadó egyik felére rátesszük a gesztenyés tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felét. A gerinc egyik felére szintén tölteléket teszünk, és baconnal tekerjük be. Zsiradékon minden oldalukat megsütjük. A zsiradékban még megforgatjuk a főtt gesztenyedarabokat is. A mártáshoz még egy kis kocka vajat teszünk, és átmelegítjük.
 

#A Konyhafőnök VIP#recept#gesztenye#topi

Címlapról ajánljuk