A Konyhafőnök VIP

Keleti Andi gesztenyével töltött nyúlgerince, édesburgonya kompozícióval

rtl.hurtl.hu

2017. április 5. 20:40

Andi nyúlgerince összeugrott picit, mivel nem hártyázta le megfelelően. A ropogós szerették, a tálalást viszont túl soknak találták a zsűritagok. Nézd meg itt a kóstolást!


Alapanyagok:

édesburgonya, só, szerecsendió, mustár, fehérbors, vaj, tejszín, nyúlgerinc, gesztenye, hagyma, angol zeller, mazsola, rozmaring, bors
 

Recept:

Köret: Az édesburgonyát megfőzzük, sóval, szerecsendióval, mustárral, fehérborssal fűszerezzük. Vajjal és egy kis tejszínnel pürésítjük.

Töltelék: gesztenye, hagyma, angol zeller, mazsola. Egy részét tejszínnel pürésítjük (önálló elem), másik felét pedig a húsba töltjük, roládot készítünk. Nyúlgerincet rozmaringgal, sóval, borssal serpenyőben megsütjük.

Mártás: hagymát és angolzellert dinsztelünk, illetve fehérrépát is. Felöntjük vörösborral, leredukáljuk, hozzáadjuk az áfonyát és a mazsolát. Ezután alaplével felöntjük, leforraljuk. Végül vajjal sűrítjük.

#A Konyhafőnök VIP#recept#gesztenye

Címlapról ajánljuk