A Konyhafőnök VIP

Bea gesztenyés haltekercse

rtl.hurtl.hu

2017. április 5. 20:40

A zsűri örült, hogy Bea bevállalta a halroládot, ugyanis ez lett a tányérja legfrappánsabb eleme. Kíváncsi vagy, mit mondtak még? Kattints ide!


Alapanyagokat:

olívaolaj, só, bors, kapor, gesztenye, sütőtök, harcsa, tejszín, petrezselyem, metélőhagyma, szilva, cukor, vörösbor, fehérbor, pritamin paprika, citrom
 

Recept:

A gesztenyéket és sütőtököket felvágjuk, és sütőben 200 fokon kisütjük. A harcsafilét leturmixoljuk tejszínnel, sóval, borssal, kaporral ízesítjük. Folpackra kihúzzuk egyenletesen, és a főtt gesztenyéket vajon lepirítjuk picit, majd azokat beletöltjük a haltekercsbe. Erre teszünk metélőhagymát és petrezselymet. Feltekerjük, és forró vízben, 5-8 perc alatt megfőzzük.

Egy szilvát vékony szeletekre vágunk, majd sóval, cukorral, vörösbor ecettel ízesítjük, pici vízzel felöntjük. Ezután kivesszük a sütőtököt, felkockázzuk, és gesztenyedarabkákkal vajon megfuttatjuk. Kicsi fehérbort öntünk hozzá és zöldfűszerekkel ízesítjük (só és bors is).

Felkarikázzuk a haltekercset, és mindkét oldalon megpirítjuk olajon, majd kitesszük, és egy kis kocka vajat teszünk az olajhoz. Fehér borral öntjük fel, és gesztenyemasszát adunk hozzá, ebből lesz a mártás. Habverővel egyneműsítjük. Pritaminpaprikát felkockázunk, olívaolajjal és citromlével összeverjük.
 

#A Konyhafőnök VIP#gáspár bea#gesztenye#recept

Címlapról ajánljuk