Andris pálmacukros gesztenyepüréje, bazsalikom chipsszel
2017. április 5. 20:40
A zsűri rájött, hogy Andris a halakban érzi leginkább otthonosan magát: szépen is sütötte meg a lazacot. Ízekben fejlődött, azonban a tálalás még nem az igazi! Nézd meg az értékelést!
Alapanyagok:
gesztenye, rozmaring, bazsalikom, só, édesburgonya, pálmacukor, ecet, chili, fokhagyma
Recept:
A gesztenyepürét vajjal leturmixoljuk, majd rozmaringgal és bazsalikommal fűszerezzük. Sóval, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük. Az édesburgonyát megfőzzük, és az így kapott pürét a gesztenyepürével megfőzzük. A gesztenyét bevagdossuk keresztvágásokkal, majd sütőbe tesszük 200 fokon 10 percre. Készítünk egy pálmacukros-ecetes-chilis-fokhagymás vinegrettet, majd a sütőben megpirítjuk a gesztenyét.
A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd a bőrén megsütjük. Sütünk még hozzá bazsalikomchipset.