A Konyhafőnök VIP

Alexa szardellás-chilis farfalléja, bazsalikomos-kakukkfüves-mandulás grillázzsal

rtl.hurtl.hu

2017. április 5. 20:40

Zé szereti, hogy Alexa mindig vagány-csajosan főz, azonban ennél az ételénél ez nem siekrült annyira. Egy picit megúszósra vette a figurát. Nézd meg itt az értékelést!


Alapanyagok:

farfalle tészta, szardella, olivaolaj, chili, fokhagyma, bors, kapribogyó, fehérbor, gesztenyepüré, egész gesztenyék, citrom, cukor, rozmaring, rukkola, póréhagyma
 

Recept:

Kifőzzük a tisztát. A szardella levének a felét kiöntjük, másik felét meghagyjuk, felöntjük olivaolajjal, majd chilit, fokhagymát, borsot adunk hozzá és összeforraljuk. Kapribogyót beáztatjuk, felöntjük fehérborral, beleteszünk gesztenyepürét, citromlét.

Megcsináljuk a grillázst: 3 ek. cukor, kis víz karamellizáljuk, rozmaringot adunk hozzá, sült gesztenyét darabokra vágjuk és beleszórjuk a  grillázsba, és fűszerezzük is. Szilikon lapra szétterítjük, hogy megszilárduljon (hűtőbe tehetjük). Összerottyantjuk a mártást a tésztával és a rukkolával, beleteszünk egy kis póréhagymát, megborsozzuk.

A végén hozzáadjuk a kapribogyót is, összekeverjük. Mozsárban összetörjük a kész grillázst. Tálaláskor a tészta tetejét meglocsoljuk egy kis olivaolajjal és rászórjuk a grillázst.

#A Konyhafőnök VIP#koholák alexandra#recept#gesztenye

Címlapról ajánljuk