Andi sült kacsamelle zellervariációval és almapürével
2017. április 4. 20:40
A zsűri szerint jók lettek a textúrák, ropogott a kacsa bőre, egyáltalán nem látszott a tányérján, hogy ez volt az első napja. Nézd meg itt az értékelést!
Alapanyagok:
kacsa, rosé bor, zeller, hagyma, bors, só, vaj, tejszín, alma, fahéj, vanília, szegfűszeg, cukor (ha kell)
Recept:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd a comb bőrét leszedjük, félretesszük, a mellet pedig bőrével sütjük. A combot is megpirítjuk a mell mellett. A combot 45, a mellet 30 percig sütjük, majd roséval meglocsoljuk.
Zellerkrém: A hagymát dinszteljük, majd apróra vágott zellert adunk hozzá és borssal ízesítjük. Kb. 5 perc után hús alaplével öntjük fel. A zellert 20 percig főzzük az alaplében, majd vajjal és tejszínnel leturmixoljuk. Eközben 1 db zellert cérnametélt-vastagságúra vágunk és zellercérnákat sütünk belőle.
A kacsáról tenyérnyi bőrt veszünk le és 200 fokon 20 percig ropogósra sütjük.
Almakompótot készítünk fahéj, vanília és szegfűszeg hozzáadásával, cukor nélkül (attól függ, milyen édes az alma).