Andi mediterrán tésztája, roppanós zöldségekkel
2017. április 4. 20:40
A zsűri örült, hogy Andi bevállalta a házi tésztát, azonban az étele nagy attrakciója elmaradt. Nézd meg itt az értékelést!
Alapanyagok:
tojás, olaj, só, liszt, cukkini, répa, lilahagyma, kaliforniai paprika, bors, bazsalikom, snidling, fokhagyma, citrom
Recept:
Készítünk egy tésztát (2 tojás, 1 tojássárgája, 1 tk. olaj, 1 nagy csipet só, 25 dkg liszt), összegyúrjuk, pihentetjük 20 percet és tagliatelle tésztát vágunk belőle.
A zöldségeket összevágjuk (cukkini, kaliforniai paprika, lilahagyma, répa), sózzuk, borsozzuk, kukkfüvezzük/snidling/bazsalikom, kis olajon összeforgatjuk. Ez került a tésztára.
Paprikakrém: k. paprika, salotta hagyma, fokhagyma olajban lesütése, majd leturmixoljuk, majd kis citromot is hozzáadunk. Ezt is ráforgatjuk a tésztára. A tésztát fokhagymás olajon megforgatjuk, rákerülnek a zöldségek és mellé egy kis bazsalikomos olaj is.