Alexa mascarponés padlizsánkréme extrán
2017. április 4. 20:40
A zsűri csillagos ötösnek nevezte a tálalását. A dicséret mellett persze kapott eg megfontolandó tanácsot is! Nézd meg itt az értékelést!
Alapanyagok:
hagyma, koktélparadicsom, padlizsán, só, bors, olaj, bazsalikom, fokhagyma, mascarpone, spárga, parmezán
Recept:
Hagymát és koktélparadicsomot megpirítunk, hogy összeessen. A padlizsánt is megpirítjuk, előtte lesózzuk, hogy minél kevesebb olajat vegyen föl, addig, míg teljesen össze nem esik. Sóval és borssal ízesítjük.
Felvágjuk a friss bazsalikomot, fokhagymát, beletesszük a koktélparadicsomos hagymába, majd kicsit összesütjük. A padlizsánt mascarponéval, kis vízzel összeturmixoljuk, majd ezt hozzákeverjük a koktélparadicsomos alaphoz.
A zsenge spárgát 1 percre forró sós vízbe megpuhítjuk/pároljuk.
Fokhagyma chips: Felvágjuk vékony szeletekre a fokhagymát és olajon ropogósra sütjük. A tetejét gazdagon megszórhatjuk parmezánnal és egy kis pirított paradicsommal.