A Konyhafőnök VIP

Alexa mascarponés padlizsánkréme extrán

rtl.hurtl.hu

2017. április 4. 20:40

A zsűri csillagos ötösnek nevezte a tálalását. A dicséret mellett persze kapott eg megfontolandó tanácsot is! Nézd meg itt az értékelést!


Alapanyagok:

hagyma, koktélparadicsom, padlizsán, só, bors, olaj, bazsalikom, fokhagyma, mascarpone, spárga, parmezán
 

Recept:

Hagymát és koktélparadicsomot megpirítunk, hogy összeessen. A padlizsánt is megpirítjuk, előtte lesózzuk, hogy minél kevesebb olajat vegyen föl, addig, míg teljesen össze nem esik. Sóval és borssal ízesítjük.

Felvágjuk a friss bazsalikomot, fokhagymát, beletesszük a koktélparadicsomos hagymába, majd kicsit összesütjük. A padlizsánt mascarponéval, kis vízzel összeturmixoljuk, majd ezt hozzákeverjük a koktélparadicsomos alaphoz.

A zsenge spárgát 1 percre forró sós vízbe megpuhítjuk/pároljuk.

Fokhagyma chips: Felvágjuk vékony szeletekre a fokhagymát és olajon ropogósra sütjük. A tetejét gazdagon megszórhatjuk parmezánnal és egy kis pirított paradicsommal.
 

#A Konyhafőnök VIP#koholák alexandra#2. feladat#vega#recept

Címlapról ajánljuk