A Konyhafőnök VIP

Tarján Zsófi bulguros lazaca

rtl.hurtl.hu

2017. március 29. 20:25

Zé szerint az énekesnő nagyon jól hozta az ízeket, "öröm és bódottá" az egész étel. Egyedül azt sajnálta, hogy a puha bőrt rajta hagyta a lazacon. Az értékelést itt megnézheted!


Lazac bulgurral és kókusztejes répamártással


Alapanyagok:

bulgur, chili paprika, só, vaj, répa, petrezselyem, citromfű, bazsalikom, fehérrépa, kókuszolaj, citrom, gyömbér, lazac


Recept:

Felrakjuk a bulgurt főzni. A vízbe rakunk egy kicsi kimagozott chili paprikát. A vizet sóval fűszerezzük, ízlés szerint. Amikor elkészült, egy kicsit még átpároljuk. Rakunk hozzá egy kis darab vajat, hogy átjárja az egészet. Végül zöldfűszereket adunk hozzá (répaszár, petrezselyem, citromfű, bazsalikom).

Mártás: Kb. másfél centi darabokra felvágjuk a répákat alapos tisztítás után. Ezután a kicsi fehér répákat is feldaraboljuk, és beletesszük kókuszolajos serpenyőbe. Megkaramellizáljuk őket. Mikor elkészültek, marináljuk őket. Végül egy kis citromlével meglötykölve állni hagyjuk. A répa szárából kétféle dolog készül: a zöld részéből leszedjük a leveleket, és külön szedjük a szárát. A szárat apró darabokra vágjuk fel, gyömbér darabkákkal és citromfűvel ízesítjük. Végül egy egész, pici bazsalikomot adunk hozzá. Ezt elkezdjük facsart grapefruit lében párolni egy kis vaj hozzáadásával. Ízlés szerint sózzuk (borsot egyáltalán nem!)

Lazac: összevágjuk a répa maradék részeit, összedolgozzuk a zöldfűszerekkel. Olajban megforgatjuk a lazacot ebben a masszában. Szépen megsütjük serpenyőben. Mikor elkészült, tálalásnál kősóval megszórjuk.
 

#A Konyhafőnök VIP#tarján zsófi#lazac#recept

Címlapról ajánljuk