A Konyhafőnök Junior

Ilyen még nem volt! Hadat üzentek a zsűrinek!

rtl.hurtl.hu

2015. november 19. 20:00

A csütörtöki adásban Dorka rendhagyó módon állított csapdát a zsűrinek. Fördős Zé eszén sikerült is túljárnia. 

A szerdai bemutatkozást követően a csütörtöki feladatoknak hatalmas tétje volt, a nap végén ugyanis csak hárman juthattak tovább. Zádor indult neki a fordulónak előnnyel, jutalma az volt, hogy választhatott maga mellé és a többieknek is csapattársat, a küzdelem ugyanis párban folytatódott.
 

Jázmin annyira nem örült, hogy csapatban kell dolgoznia, de annak igen, hogy Zádor őt választotta társául (kékek). Dorka mellé Dominik (zöldek), Bogi mellé pedig Dávid (sárgák) került. 
 

Bogi nem rejtette véka alá a véleményét: „Dávid egy gyengébb versenyző nálam, és én fogom megmondani, hogy mi legyen.”


A csapatoknak borítékot kellett választaniuk, melyekben volt egy-egy színes kártya.



A feladatban ugyanolyan színű gnocchit kellett készíteni, amilyen színű kártya jutott a pároknak. A sárgáknak sárgát, a kékeknek lilát, a zöldeknek feketét. Ezen kívül a mártás is elvárás volt.

Dávidéknál nem volt túl nagy az összhang, hangot is adott elégedetlenségének: 
 

„Amikor a pult mellett álltam, azt hittem, hogy megbolondulok, Bogi meg se hallotta, amit mondtam, mintha ott se lennék, egyik fülén be, másikon ki.”




Bogi szerint viszont Dáviddal volt baj, nagyon kapkodós volt, és egyáltalán nem volt magabiztos főzés közben. Aztán amikor Zé megkérdezte tőlük, hogyan haladnak, úgy tűnt, nincs is náluk semmi gond, mindketten elismerték, hogy Bogi a főnök. 



Gyerekszerelemről a korábbi adásokban nem volt szó, Zé gondolta, feszegeti hát kicsit a témát. Zádor volt a kiszemeltje, mindenképp ki akarta szedni belőle, hogy tetszik-e neki Jázmin, és ezért választotta-e párjának. Zádor azonban hidegvérű profiként azonnal rávágta: verseny van, ahol az ilyen szempontok nem számítanak… Na persze…

Taktikájának azt a részét viszont őszintén feltárta, hogy azért tette Dorkát Dominik mellé, hogy gyengítse vetélytársát. 

Közben ismét nagy volt a felfordulás Bogiék pultjánál, most Dávid borított sót az egyik szószba.
 

Szerinte azonban pánikra semmi ok nem volt, mert „a felnőttek jobban szeretik a sót.”


Kóstoláskor és értékeléskor a zsűri a kékeket dicsérte meg a legjobban. Zé szerint az ő gnocchijuk formában, méretben és állagban is pöpec volt. A zöldek tintahal tintával színezett fekete étele pedig Pierre tetszését nyerte el. 
 

„Amilyen szép, olyan jó is” – mondta. 


A sárgáknál nagy volt a tét. Fény derült ugyanis arra, hogy igaz-e Dávid elmélete, miszerint a felnőttek jobban szeretik a sót, mint a gyerekek. 

Rossz hírt hallhattak a séftől, akinek első kérdése az volt, hogy kettejük közül ki szerelmes. Aztán megkóstoltatta a mártását Dáviddal. Nem ízlett neki sem…



Végül a kékek nyertek, az ő jutalmuk az volt, hogy köztük dőlt el, ki lesz védett a következő feladatban. Fűszernövényeket kellett felismerniük.
 

Olyan volt, mint fociban a tizenegyesek: Snidling, mondta Zádor az elsőre, petrezselyem, jött az egyenlítés Jázmintól, aztán bazsalikom és menta következtek. Mindketten felismerték a citromfüvet, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a mentát. Az utolsó körben Zádoron a babérlevél, Jázminon pedig az oregánó fogott ki. Döntetlen volt tehát az állás. Ekkor csukott szemmel kellett kitalálni a fűszer nevét. 

Jázmin győzött, ő ismerte fel hamarabb, hogy kapor volt a kezében. Jutalomként felsétálhatott a galériára, ahol már várta egy rakás makaron. Nem mellesleg a továbbjutását is bebiztosította. 



A többieknek folytatódott a verseny, brassói aprópecsenyét kellett készíteni tetszőleges salátával. Ezúttal mindenki nyugodtabban dolgozott, mint a páros feladatban.

Zádor különleges ötlettel állt elő, az elkészített brassóihoz az utolsó pillanatban még csemegeuborkát szeletelt. Dorka céklával díszítette a tányérját, Dávid pedig szavát adta a séfnek arról, hogy időben elkészül mindennel, és még a pultján is rend lesz. Ezen kívül még arra is volt esze, hogy valósággal lekenyerezze a zsűrit: 
 

„Eléggé nagy csavar van a fejemben, egy ilyen vajas-fokhagymás öntetet készítek, mert a séf vajfüggő, Zé pedig imádja a fokhagymát.”


Aztán komplikációk léptek fel nála: egyrészt megégette az ujját, másrészt túlsütötte a pulykahúst. 



Ez utóbbi hibába Dorka is beleesett: 



A kóstolásnál Zét lenyűgözte, hogy Zádor belekeverte az uborkát a raguba. Dominik tányérját pedig egyenesen iránymutatónak és menőnek nevezte, hiszen rendhagyó módon édes burgonyát használt és nem darabolta fel a húst.

Dorka díszítésnek szánt céklája viszont megégett. Zé reakciója magáért beszél, szerinte ez egyenesen hadüzenet volt. 



Dorka csak ennyit fűzött hozzá: 
 

„Nagyon jól tudtam, hogy ez a cékla nem lett jó… nem gondoltam, hogy azt komolyan meg is kóstolja.” 


Az értékelésnél a zsűri kiemelte, hogy a legjobb az volt a második feladatban, hogy a játékosok mertek új dolgokat kitalálni és nem ragadtak le a hagyományos brassóinál.
 

Végül az öt finom brassói közül csak kettő gazdája juthatott tovább. Így Bogi és Zádor sétálhatott fel Jázmin mellé a galériára.

 
Dorkától, Dominiktól és Dávidtól búcsúznunk kell, de jó volt látni azt is, hogy egyáltalán nem keseredtek el a zsűri döntése miatt. Pontosan tudták, hogy az eredménytől függetlenül büszkék lehetnek magukra, és ha továbbra is ilyen szenvedéllyel fognak állnak az előttük álló feladatokhoz, akkor örömet fognak okozni nem csak maguknak, de környezetüknek is.

Pénteken
az első hét továbbjutói mérik össze erejüket!

Visszanézné a teljes adás minden pillanatát? Tegye meg Most
!
#A Konyhafőnök Junior#gasztronómia#konyhafőnök junior#rtlii#bernáth józsef#fördős zé#pierre#gnocchi#jakab dávid#polányi jázmin#szőke zádor#volper boglárka#zengő dominik

Címlapról ajánljuk