A Konyhafőnök Junior

Nevetés és könnyek – így zárult az első hét

rtl.hurtl.hu

2015. november 13. 20:00

A pénteki versenynapon hatalmas volt a tét a Konyhafőnök Juniorban: a hat versenyző közül négyen már a középdöntőbe kerültek. Gigászi küzdelem volt, nem mindennapi alapanyagokkal.

A negyedik napon már bebizonyosodott, hogy amellett, hogy nagyszerűen főznek, nem szorították háttérbe gyermeki énjüket sem a Konyhafőnök Junior versenyzői. Az ötödik fordulóban ismét megmutathatták játékos oldalukat.



Rengeteg színes lufi – ez fogadta ugyanis őket a stúdióban. Nem, senkinek nem volt szülinapja, még csak „sorsolásos féle” sem, ahogy Csaba mondta. 
 

Zé közölte a juniorokkal, hogy a tét hatalmas, hiszen négyen a középdöntőbe jutnak. Aztán húzott egy váratlant, szívott egy kis héliumot, és közölte: „nem kell mindent olyan komolyan venni”. Produkciója nagy tetszést aratott:

 

Egy üveggömbből aztán mindenki húzott egy borítékot, amin volt egy szám. Ez alapján kellett a lufikhoz menni, és kiszurkálni a legszimpatikusabb színűt. A különböző színek szerint csoportosított lufikban volt egy cetli, amire rá volt írva, hogy milyen alapanyagból kell krémlevest készítenie az ifjú szakácsoknak az első feladatban. 



Finomabbnál finomabb, és színesebbnél színesebb ételek készültek, többek közt gombából, paradicsomból, karfiolból, brokkoliból.



Zének mindeddig az volt a baja a krémlevesekkel, hogy „túlságosan finomkodóak és lágyak”. Mindig hiányolta a „kontrasztos csapást, az ellenízt”
. Eddig. Kristóf ugyanis azzal, hogy kolbászt csempészett a gombakrémlevesébe, lenyűgözte. 
 

„Jól csináltad haver”  – szólt a dicséret. 


A többiek étele is dicséretet kapott, de Kristófot senki nem tudta felülmúlni, ő nyerte az első fordulót. 



A második feladatban szokatlan alapanyagokkal kellett dolgoznia a juniornak: főtt marhanyelvvel, borjúmiriggyel, csirkeszívvel, csirkemájjal, csigával.

A reakciók hasonlóak voltak Csabáéhoz, de mint általában, most is az ő arckifejezése volt a legbeszédesebb…



Ádámnak a Csiga jutott, és most sem titkolta a véleményét. 
 

„A csigával az a baj, hogy nyálkás, undorító, ki tudja, hogy merre járt, hol volt, mit evett…”


Kristófnak a sertésfül jutott, de mivel nála volt az előny, cserélhetett. Pierre alapanyagát választotta, ami a kelkáposzta volt. 

Bármennyire is undorodtak a játékosok a nem megszokott alapanyagoktól, nagy hévvel álltak neki a munkának. Egyedül Roland volt elkeseredve, mert elfelejtett uborkát felvinni a piactérről. A zsűri azonban hasznos tanácsokkal segítette. Csabit pedig megtanította arra, hogyan tisztítsa meg a marhanyelvet. 

A legsavanyúbb arcot főzés közben Ádám vágta, aki meg sem merte fogni a csigákat. 
 

Az idő lejártát követően Leni rántott borjúmirigye volt az első, amit megkóstolt a zsűri. És mely dicséretet kapott Zétől. A séf aztán megdicsérte Csabi védjeggyé vált féloldalas tálalását. Kristóf újragondolt frankfurti levese pedig Pierre-t nyűgözte le.

Ádám csigái finomak lettek, egyedül az ízesítéssel volt gond. No meg a pultján uralkodó hatalmas káosszal. A magyarázat persze most sem maradhatott el. 
 

„Igaza volt, Zének, lehet, hogy a káosz miatt csúszott el az ízesítés. De tudom azt is, hogy egy jó séfnek minden alapanyaggal meg kell birkóznia, viszont a csiga az sok volt, túlságosan is sok. Szóval örülök, hogy egyáltalán meg tudtam vele birkózni.”


Különösen nehéz dolga volt a zsűrinek az értékelésnél, hiszen a Konyhafőnök Junior első hetének legjobb szakácsait kellett osztályoznia, ezen kívül nagy volt a tét is, hiszen csak négy versenyző juthatott a középdöntőbe. 

Úgy döntöttek, hogy Leni, Lili, Kristóf és Csabi folytathatja a versenyt.



Rolandnak és Ádámnak sem kellett azonban túlságosan csüggednie, mert egy valakinek még lehetősége lesz a középdöntőben jutni.   

Hétfőn újabb versenyzőket ismerhetnek meg!

Visszanézné a teljes adás minden pillanatát? Tegye meg Most!

#A Konyhafőnök Junior#gasztronómia#konyhafőnök junior#rtlii#napló#5. adás#ács csaba#stiefvater leni#szegedy roland#vörös lili#mosonyi ádám#erdélyi kristóf#pierre#fördős zé#séf#bernáth józsef#csiga#lufi#krémleves#középdöntő

Címlapról ajánljuk