A Király

Nemzetközi szakmai elismeréssel díjazták A Királyt

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 14:27

2023. december 7-én tartották meg Zágrábban a New Market Awards nemzetközi, szakmai díjátadót, ahol magyar sikert ünnepelhettünk. A Király dráma kategóriában második helyezést ért el.

A zsűri idén is magas rangú, nemzetközi filmszakmai tagokból állt. Pályázni konkrétan behatárolt földrajzi helyről (jelen esetben CEE - Central East Europe, azaz Közép-Kelet Európa) lehetett, olyan művekkel, melyek az elmúlt 1 évben készültek el. Nemzetközi gyártócégek helyi partnerei között állt helyt és győzte meg a zsűrit az RTL Magyarország saját fejlesztésű sorozata, melynek gyártója az Unio Film Kft. volt. A 10 részes, immár külföldön is elismert alkotás többek között Herman Péter és Bodzsár István producerek, Kovács Dániel Richárd főrendező és Zomborácz Virág vezető forgatókönyvíró és rendező munkáját dicséri, a képi világért Gosztola Schenker Ábris felelt. Az elismerést Kovács Dániel Richárd vette át a helyszínen.

A Király egy életrajzi ihletésű széria az énekes legenda Zámbó Jimmy felemelkedését mutatja be, amely bővelkedett konfliktusokban. Míg a történet legkevesbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben és szól arról is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra.

Zámbó Jimmy különböző életszakaszait két kiváló színész alakítja: Nagy Ervin a már befutott, népszerű, míg Olasz Renátó az énekes fiatalkori, útkereső énjét formálja meg. Ahogy feleségét Zámbó Editet is két nagyszerű színésznő Schell Judit és Staub Viktória alakítja.

Az énekes életének meghatározó szereplőit, a családját, barátait és a magyar zenei világ ma is élő prominens személyiségeit Csákányi Eszter, Sipos Vera, Rainer-Micsinyei Nóra, Péterfy Bori, Bíró Panna Dominika, Herczeg Adrienn, Thuróczy Szabolcs, Szalay Bence, Schruff Milán, Ötvös András, Georgita Máté Dezső, Borsányi Dániel, Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Király Dániel, Gyabronka József, Elek Ferenc formálják meg.

Az RTL lineáris csatornán nemrég sugárzott sikersorozatot az RTL+ előfizetői bármikor meg- vagy újranézhetik a streamingplatform felületén.

#A Király#zágráb#díj#dráma#sorozat#zámbó jimmy#jimmy

Címlapról ajánljuk