XXI. Század

Mitől pisilt be a kis Schwarzenegger?

rtl.hurtl.hu

2012. október 27. 8:00

Arnold Schwarzenegger nem szerette erőszakos apját, aki egy különös téli sport, a curling rajongója és bajnoka volt. Félt tőle, olyannyira, hogy még kisdiákként is bepisilt.

A család nem élt jól, gyakoriak voltak a veszekedések a Graz melletti kis faluban, Thalban lévő otthonukban. „Ahol főznek, ott zörögnek az edények” – mondja a családi nézeteltérésekről a szülőház melletti kocsma tulajdonosa félmosollyal. Az apa gyakran volt ott vendég, a fiút is vitte magával, az meg ott unatkozott az iddogáló férfiak közt.

Arnold, ugye akkor még Arninak szólították, inkább ment volna ki a falu tavához játszani, húzódzkodni a faágakon. „Így edzette magát” – magyaráz az egyik osztálytárs, aki nem követte aztán barátja sorsát. Arnold ugyanis akkor már egy grazi középiskolába járt. És rémes gyerek volt, verekedős, rossz tanuló.

„Arnoldot a sport mentette meg” – állítja egykori edzője. A fiú testépítő akart lenni. Edzője csodálta a fiú kitartását, aki a napi gyúrás után esténként, mivel lekéste az utolsó buszt, gyalog ment haza. Hogy ne legyen olyan könnyű az a hat kilométer, két nehéz követ tett egy-egy szatyorba, és futólépésben tette meg az utat.

Érdemes volt? Hétszer lett Mr Olympia és hatszor Mr Universe. 31 filmben szerepelt – nem színészi képességei, elsősorban testi adottságai miatt.

#XXI. Század#rtl#apa#gyerekkor#család#schwarzenegger#arnold#edz

Címlapról ajánljuk