XXI. Század

Az első, aki arról lett híres, hogy híres

rtl.hurtl.hu

2011. szeptember 24. 16:44

Az Andrássy úti briliánsbolttól Los Angelesig vezetett az útja a szépségkirálynőnek, aki kitalálta a celebséget.

Az emberek többsége irtózik attól, hogy magánéletében illetéktelenek vájkáljanak. A politikusok is mindent megtesznek azért, hogy csak a szép és jó jelenjen meg róluk. A celebek viszont...nos, ők azok, akik még a magánéletüket is hajlandóak kiteregetni egy-egy címlapért.

Azt ugye mondani sem kell, hogy a celebség is magyar találmány. Merthogy egy gyönyörű, szőke és okos magyar asszony volt az első, aki abból élt meg, hogy híres. És arról volt híres, hogy híres...Persze a bravúrt nem idehaza vitte végbe, hanem, ahogy az már lenni szokott, Amerikában.

Természetesen Gábor Zsazsáról van szó. 1917-ben, Budapesten született. Sáriként anyakönyvezték. Szülei tehetősek voltak: ékszerüzletük volt az Andrássy úton. Zsazsa már tizenévesen Bécsben szerepelt. Fel is adta a svájci magániskolát a színpadért. Még a háború előtt férjhez ment egy Budapesten állomásozó török diplomatához. Hamarosan Ankarába költöztek, ahol szerelmi kalandba keveredett az ifjú ara. Nem mással szűrte össze a levet, mint a török elnökkel, Musztafa Kemál Atatürkkkel.

A háború elején Ankarából aztán Amerikába ment - jól jött a diplomata útlevél. Zsazsa húga, Éva már kinn élt - színészkedet, befutott sztár volt. A gyönyörű Zsazsa nem bírta férfi nélkül- felbontotta házasságát, és hozzáment Conrad Hiltonhoz, a hotelmágnáshoz, aki jóval idősebb volt nála. Pár év múlva őt is ejtette, hogy a kor szívtiprójához, George Sanders színészhez mehessen. Zsazsa kilencszer mondta ki a boldogító igent, de egy házasságát érvénytelenítette: egyetlen napig tartott mindössze.

Húgához hasonlóan filmezni akart. Rengeteg alkotásban szerepelt, de egyikben sem tűnt ki. Az '50-es évek Amerikájában egyre nagyobb szerepet kapott a televízió. Nem volt már luxuscikk, a háztartások többségében volt tévé. Sógora egyszer meghívta egy beszélgetős műsorba Zsazsát. Szerelemről, női praktikákról locsogtak a műsorvezetővel. Zsazsa sziporkázott. Óriási sikere volt. Imádták a nézők. A siker megállíthatatlan volt: pár hét alatt az újságok címlapjait Zsazsa uralta, mindenki őt akarta, mindenki rá volt kíváncsi.

Hogy mi volt a siker titka, és hogy milyen volt nagynéniként otthon, pongyolában, kiderül a XXI. Századból szeptember 27-én, kedden 23:15-kor.
#XXI. Század#színésznő#rtl#RTL Klub#celeb#híresség#gábor zsazsa

Címlapról ajánljuk