XXI. Század

Cserháti Zsuzsa és a boldogság

rtl.hurtl.hu

2010. július 7. 7:32

Milyen sors vár egy magyar énekesnőre, aki slágereket énekel? Hol tud fellépni, ki lesz a közönsége? Mert hát az a csillogás, amit egy tehetségkutató jelent, az csak ideiglenes.

Megszűnnek a gálák, jönnek a haknik, fellépések poros vidéki színpadokon, késő este zötyögés haza a filléres gázsival a zsebben. Így volt ez a szocializmus idején is. Annyival súlyosbítva, hogy az Országos Rendező Iroda adott engedélyt a fellépésekre, a gázsikat is ők állapították meg. Ezen kesereghetett Cserháti Zsuzsa is, amikor késő éjjel hazament családjához – kisfiához és férjéhez, aki gyesen maradt otthon, hogy pótolja az állandóan távol levő anyát. A Molin Rouge-ból vitte haza a pénzt az asszony, ahol abban az időben egyébként minden este színvonalas revü volt. De aztán elkopott a házasság, az énekesnő beteg lett, meghízott, nem mert emberek közé menni. Fellépéseket vállalt egy vidéki szálloda bárjában, hogy a fiát eltartsa – tíz deka parizer megvásárlása is gond volt néha.

Aztán – az igazi tehetség – újra feltámadt: nagy koncertek telt házas közönség előtt, de ez már más világ volt, alkalmazkodni kellett hozzá, alkalmazkodni kellett volna hozzá. Nem ment. Cserháti Zsuzsa élete a XXI. században.

#XXI. Század#rtl#színésznő#boldogság#zsuzsa#század

Címlapról ajánljuk