XXI. Század

Botrányhősnő célkeresztben

rtl.hurtl.hu

2010. június 16. 14:55

Hányattatott gyerekkor után 35 dollárral a zsebében vágott neki New Yorknak. Madonna karrierje és legféltetebb titkai a XXI. Században!

Madonna története hatvannégy évvel ezelőtt kezdődött: Michigan állam Bay City nevű városában. Itt házasodott össze 1955. július 2-án az olasz származású Silvio Ciccone és Madonna Fortin. Az esküvő után három évvel, 1958. augusztus 16-án reggel 7 óra 5 perckor megszületett Madonna Louis Veronica Ciccone. Ő volt a harmadik gyerek a nyolc közül: Madonnának négy fiú és három lánytestvére van.

Az énekesnő szinte egész gyerekkorát a Saginaw folyó partján fekvő Bay City-ben töltötte, főleg, miután négy éves korában édesanyja mellrákban meghalt. Onnantól anyai nagymamája nevelte fel: ő még ma is itt él, már majdnem 100 éves. A sztár több nyarat töltött itt gyerekkorában. A ház egy petróleumgyár közelében van, ezért hívta Bay City-t sokszor Madonna interjúiban „egy büdös kisvárosnak.” Az anyai nagymama háza most idősek otthona.

Madonna gimnáziumi éveit már nem Bay City-ben, hanem több mint száz kilométerre szülővárosától, Detroit közelében töltötte. A Rochester Hills-i középiskolába ritkán engednek be tévéstábokat. Sokan loptak már el innen olyan Madonnát ábrázoló fényképeket, vagy évkönyveket, amelyekben az énekesnő szerepel. Nekünk szerencsénk volt, bemehettünk, de nyilatkozni senki sem akart. Neheztelnek is Madonnára, mert ahhoz képest, hogy négy évig ide járt, még egyszer sem látogatta meg egykori gimnáziumát, pedig többször is meghívták.

1976-ban érettségizett, majd beiratkozott a Michigan Egyetemre, de két év után otthagyta Michigant, és 35 dollárral a zsebében New Yorkba ment.

#XXI. Század#rtl#madonna#21.század

Címlapról ajánljuk