Tudomány-Tech

Olyan élethű álfotót készített Katy Perryről a mesterséges intelligencia a Met-gálán, hogy az énekesnő még az édesanyját is átverte vele

rtl.hurtl.hu

2024. május 7. 12:43

A valóságban nem, csak a mesterséges intelligencia által készült képeken jelent meg a Met-gálán Katy Perry, valamint Rihanna. Sokakat viszont sikerült átverni.

Több fotó is megjelent a közösségi médiában, amelyek állítólag Katy Perry énekesnőt ábrázolják az idei Met-gálán, ám kiderült, hogy ezek mesterséges intelligenciával készültek, az énekes valójában nem vett részt a tegnapi eseményen.

Kiderült, hogy ezzel még Katy Perry édesanyját is sikerült átverni, írja a Business Insider. Az énekesnő arról számolt be Instagramon, hogy meglepődött, amikor egy gratuláló SMS-t kapott anyjától, amelyben megdicsérte ruháját, amit a Meten visel. Rajta kívül Rihannáról is keringtek hasonlóan hamis fotók, noha a gálán betegség miatt ő sem vett részt.

Katy Perry egyike volt annak a több mint 200 zenésznek, akik közös petícióban kérték nemrég a techcégeket, hogy ne használják a mesterséges intelligenciát a művészek lecserélésére.

Ön képes lenne megmondani az alábbi fotóról, hogy számítógép generálta?


A mesterséges intellgencia szerepéről a szórakoztatóiparban, valamint több más fontos területen is a Fókusz készített riportot nemrég.


A Met-gála legőrültebb ruháit bemutató videónkat pedig alább lehet megnézni:


Nyitókép: Twitter

#Tudomány-Tech#met-gála#katy perry#mesterséges intelligencia#kép#hamis#édesanya#gratuláció

Címlapról ajánljuk