Kultúra

Udvaros Dorottya távozik a Nemzeti Színházból

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 8:05

Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését. 

Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem – mondta Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak adott interjújában. A színésznő a lapnak elmondta, hogy a Nemzeti Színház igazgatója anyagi okokkal magyarázta a lépést, közölve vele, hogy a Nemzeti nehéz anyagi helyzetben van.

Udvaros Dorottya a lapnak elmondta, elfogadja, hogy anyagi problémák vannak, de hozzátette:

Ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért? A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek.

Várható volt a baleset

Udvaros Dorottya a Nemzeti Színházban történt balesettel kapcsolatban kijelentette, hogy „benne volt a levegőben, hogy valami történni fog.” A színésznő elmondta, hogy

korábban már kis híján történt tragédia, egy öt méter magas díszletelem kezdett el dőlni, a tetején egy színésszel, akinek végül szerencsére nem esett baja.

Udvaros Dorottya hozzátette, hogy a Rómeó és Júlia próbáin a kollégák többször is jelezték, hogy veszélyes a díszlet, mégsem történt semmi.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia tavaly novemberben zuhant le a Rómeó és Júlia egyik előadása közben a díszlet vasszerkezetéről. 


Horváth Lajos Ottó március elején a balesete óta először a Fókusznak adott interjút:


Nyitókép: Udvaros Dorottya az alkirály szerepében Bertolt Brecht A gömbfejűek és a csúcsfejűek című drámájának fotóspróbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2018. május 23-án. Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton

#Kultúra#udvaros dorottya#nemzeti színház#baleset#távozás#szerződés#anyagi gondok

Címlapról ajánljuk