Cápák között

Moldován Andrást megszelídítették, miközben a matracbirodalom ajánlata minden Cápát felháborított

rtl.hurtl.hu

2024. május 5. 21:05

Ruhacsere bolt, vegán szuperfoodok, szexbiztos ágyak, a jövőbe látó kávé-kapszulagyártó és egy önismereti naplót kínáló vállalkozó – a Cápák között legújabb részében is különböző termékekkel és üzletkoncepciókkal álltak a befektetők elé. Moldován András kávét szolgált fel, Balogh Levente elárulta, mit gondol a műanyag-felhasználásról, és kiderült, miért is annyira fontos az önismeret egy vezető számára.

A Swappis vállalkozója ruhacsere boltjával szeretné megállítani a divatipar túlfogyasztását 

Fritzson-Bajdon Tünde öt éve alapította meg Swappis üzletét, ahol az emberek leadhatják megunt ruháikat, amelyekért cserébe később 50%-os kedvezményre beváltható pontokat kapnak. Ezzel egy olyan körforgást hoz létre, amellyel az akár egy év után kidobásra kerülő öltözékek új tulajdonosra találhatnak. Vállalkozásával szeretné lelassítani a tömeggyártott ruhák miatt kialakuló túlfogyasztást, ami az egyik legszennyezőbb iparággá tette a divatipart. A cápáktól 10%-os részesedésért 5 millió forintot kért.

„Egészen zseniális vagy!” – Moldován Andrást lenyűgözte a Swappis vállalkozójának stratégiája 

Moldován András kikerekedett szemekkel nézett Fritzson-Bajdon Tündére, amikor rájött, hogy a Swappis vállalkozója semmit sem fizet a felhalmozott árukészletéért, ugyanis a leadott ruhákért pontokat ad a hozzá betérőknek. A pontokkal később a vásárlói 50%-kal olcsóbban jutnak a ruhákhoz, a tulajdonosnak viszont a beszerzésre így nincs gondja. Annak ellenére, hogy a Swappis működésével mindegyik Cápát levette a lábáról, végül csak Dr. Varga Eszter tett ajánlatot.

A Matrac Kuckó vállalkozói a mindent kibíró  ágyaikkal szeretnének új vásárlókat bevonzani 

Hahn Gábor és fia, Kristóf közösen léptek a Cápák elé, hogy bemutassák családi vállalkozásukat. A 16 éve piacon lévő Matrac Kuckó 2014-ben ugrott nagyot, amikor szexbiztos ágyaik a legsikeresebb termékeikké váltak. Jelenlegi terveik szerint ebbe az irányba haladnának tovább, ehhez viszont a Cápák segítségét kérték. A befektetőket meglepte, hogy csak termékroyalty-t ajánlottak fel 25 millió forintért.

„A hülyének nézésnek a csúcsa” – A Cápák felháborítónak tartották a Matrac Kuckó vállalkozóinak ajánlatát 

Miután a Cápák meghallották, hogy a Matrac Kuckó apa-fia párosa 25 millió forintot kért termékroyalty-ért cserébe, nem találták a szavakat. Balogh Levente arcátlanságnak nevezte az ajánlatot, Moldován András pedig egyenesen „kamunak” titulálta a kérésüket. Dr. Varga Eszter sem volt jókedvű, mert szerinte a vállalkozók csak reklámért jöttek a műsorba.

Moldován András elérzékenyült és kávét szolgált fel az Almalomb Coffee tulajdonosa miatt 

Ásványi Rita Almalomb Coffee vállalkozásával nemcsak a kapszulagyártás piacát szeretné meghódítani, de saját márkaépítésbe is kezdene, ehhez kérte a Cápák segítéségét. A felkészült vállalkozó nemcsak szakszavaival, de kávékóstolójával is levette a lábáról a Cápákat, különösen Moldován Andrást. „Ilyet még nem is láttam, megszelídítetted” – mondta hitetlenkedve Balogh Levente Cápatársáról.

Balogh Levente: Az, hogy ördögtől való a műanyag vagy az alumínium, ebben én nem hiszek 

Miután az Almalomb Coffee nagyobb részt lebomló kapszulák gyártásával foglalkozik, Balogh Levente nem hagyhatta szó nélkül a témát. A Cápa a tudatos hulladékfelhasználásban hisz, és kifejezetten „ódzkodik” a lebomló kapszuláktól, amelyek szerinte nem biztosítják a tökéletes kávéélményt. Annak ellenére, hogy Ásványi Rita ügyesen felépített pitchet adott elő, a Cápákat nem sikerült megnyernie 

„Ennek miért van Kabát Peti színe?” – A Cápákat meglepte a vegán ital különleges kinézete 

Pauschka Elvira és férje, Krisztián mindenmentes, vegán márkájukat a Nutriqua-t mutatták be a Cápák között befektetőinek. Egészséges superfood lattékat, hajdina energiaszeleteket, valamint funkcionális superfood mixeket kínálnak, amelyekből kóstolót is hoztak. A Cápák lelkesen kapták a kezükbe az italokat, Moldován András azonban megütközött a vibráló lilaszínű folyadék láttán.

Moldován András: Én nem leszek boldog, ha 100 millió vegán lesz Európában 

A Nutriqua vállalkozóinak becslését hallgatva Moldován András nem igazán örült a feltáruló jövőképnek, szerinte ugyanis beláthatatlan hatása lenne, ha több száz millióan választanák a vegán életmódot. Mellette Dr. Varga Eszter, Sárospataki Albert és Balogh Petya próbálták megfejteni, hogy mi lehet a vállalkozók szuperereje, ami miatt megérné befektetni az üzletükbe, de nem igazán találták a megoldást.

Fuller Bianka szeretné elérni, hogy az önismeret az emberek napi rutinjává váljon 

Fuller Bianka pszichológusként nemcsak a social média oldalain próbál segíteni a követőinek, de megalkotott egy Én Tervező Határidőnaplót is, amit szeretne tízezer háztartásba eljuttatni. Emellett egy akadémiát is létrehozott, amelynek tagjai többlépcsős önismereti fejlesztésen vehetnek részt. Annak érdekében, hogy vállalkozását tovább fejleszthesse, 20 millió forintot kért a Cápáktól 10%-os részesedésért cserébe.

Sárospataki Albert nem hátrált meg: három ajánlatot is tett Fuller Bianka üzletére

Fuller Bianka, az Én Tervező Határidőnapló megalkotója határozott elképzelésekkel lépett a Cápák elé, amelyet Sárospataki Albert első ajánlatával azonnal felborított. A vállalkozó nem engedett egykönnyen az elképzeléseiből, azonban a Cápa sem.

#Cápák között#rtl#összefoglaló#11. rész#balogh levente#sárospataki albert#dr. varga eszter#balogh petya#moldován andrás#swappis#matrac kuckó#almaloms coffee#nutriqua#fuller bianka#én tervező határidőnapló

Címlapról ajánljuk