Belföld

Zárt osztályra vitték a koponyasérült magyar férfit – a testvére szerint orvosi hiba miatt halt meg

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 6:54

A pszichiátrián leállt a légzése, még egy hónapot élt agyhalottként a férfi.

Egy szórakozóhely előtt elesett és fejsérülést szenvedett egy férfi, ezután került kórházba. A Blikk azt írja: hiába keresi az okokat László testvére, Tímea, minduntalan arra jut, hogy az orvosok hibája miatt kellett meghalnia az öccsének.

Kiderült, hogy László az esés miatt többszörös koponyatörést szenvedett, illetve koponyaűri vérzése lett. Miután levették a gépről, átkerült egy másik kórház neurológiájára és a nővére szerint a férfi itt szépen lassan elkezdett felépülni. 

A kórházból egy rehabilitációs intézetbe került, ahonnan 40 óra elteltével átkerült egy másik kórház pszichiátriájára, írja a lap.

Tímea már akkor sem értette, hogy egy koponyasérüléssel kezelt beteget miért kell pszichiátriára utalni, főleg úgy, hogy a baleset előtt semmilyen pszichés problémája nem volt, írja a Blikk.

Aztán körülbelül két héttel később délután felhívtak: a testvéremet mozdulatlanul találták az ágyon fekve, leállt a légzése. Ekkor még újra tudták éleszteni, de már nem tért magához: még egy hónapot élt agyhalottként 

– meséli a Tímea. 

A nő több szakvéleményt is beszerzett, köztük olyanokat, amelyek szerint egyértelműen a pszichiátrián kapott gyógyszerek miatt állt le a férfi szíve. Az ügyben rendőrségi eljárás indult, a nyomozás jelenleg is folyik, írja a Blikk.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#zárt osztály#koponya sérülés#beteg#orvosi hiba

Címlapról ajánljuk