Belföld

Karácsony Gergely támadásba lendült, Vitézy Dávid: Nincs annyi unikum, amivel ezt el lehetne viselni

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 13:32

Forrósodik a kampány, újabb csörte Karácsony, Vitézy és Magyar között.

„Magyar Péter fővárosi listájának második helyén egy olyan cég jogtanácsosa áll, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt. Ez a cég pár hete, éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben” – ezzel ment neki friss posztjában Magyar Péternek Karácsony Gergely.


A főpolgármester Vitézy Dávidot sem kímélte:

„Vitézy Dávid listáján pedig egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője szerepel, amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül” – írja Karácsony.

A válaszok is megérkeztek, kommentek formájában.

„Főpolgármester úr, kedves Gergő! Az általad vezetett DK-MSZP listán szerepel az a Horváth Csaba zuglói polgármester, aki jelenleg is gyanúsított két súlyos korrupciós bűncselekményben. Ezek után azzal kritizálni minket, hogy Budapest első elektromos autómegosztójának sikeres vezetője, a piacon már bizonyított szakember szerepel a listánkon, pontosan annak a pártpolitikai mocsárnak a példája, amitől meg kell szabadítani Budapestet” – indítja kommentjét Vitézy.

Karácsony Gergely Vitézy Magyar Péter
 

„Persze értem, mi történik. Minden eddiginél szorosabb pórázra kötött a közös listával a Demokratikus Koalíció és most ereklyeként hordoznak körbe az országon, Dobrev Klára Salgótarján után ma Tatabányán mutat be legújabb zsákmányként a főtéren” – írta Vitézy, majd hozzátette: 

Minden empátiám a tiéd, nincs annyi unikum, amivel ezt el lehetne viselni.

Magyar Péter rövidebbre fogta kommentjét:

„Ez nagyon röhejes Főpolgármester Úr, Ordas Eszter pont azért küzd jogászként és azért fog küzdeni fővárosi képviselőként is, hogy Önök és DK-ás szövetségesei ne tudjanak tovább mutyizni a háttérben és ne tudjanak olyan szabályozást elfogadni a dunai hajózásnál (amit egyébként sikerült totálisan lerohasztani), ami a budapestiek érdekével ellentétesen egyéni érdekeket szolgálna ki."

Nyitókép: MTI/Komka Péter

#Belföld#karácsony gergely#vitézy dávid#magyar péter

Címlapról ajánljuk