Belföld

Csak a kórházban tudtam meg, hogy megkéseltek – hazatérhetett a bőnyi iskolában megkéselt fiatal lány

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 11:44

Mindössze nyolc nappal a súlyos incidens után az otthonában gyógyulhat tovább. 

A bőnyi Szent István Általános Iskolában megkéselt diák, Horváth Mirella, nyolc nap után hazatérhetett a kórházból, és most otthon, családja körében gyógyulhat tovább, adta hírül a Blikk.

A támadást túlélő lány már jól van, boldogan beszélt az otthoni körülményekről és az újrakezdésről. 

„Ugyanabba az iskolába már nem szeretnék visszamenni, másik helyre akarok járni. Tudom, hogy Katát már eltávolították onnan és már nem tudna nekem ártani, de félek, hogy a traumák újra előjönnek. Három emberre emlékszem, hogy a támadás idején bent tartózkodtak a teremben, de kiderült, hogy heten voltak. Miután megtörtént, sokkos állapotba kerültem, fel sem fogtam, mi történt. Csak a kórházban tudtam meg, hogy megkéseltek” – mesélte a lapnak a Mirella, aki arról is beszélt, hogy nem tudja, miért támadta meg az osztálytársa.

„Mindig nagyon visszahúzódó volt Kata, én ugyan próbáltam hozzá közeledni és kommunikálni vele, de nem jártam sikerrel. Csak egy lány volt az osztályban, akivel állandóan barátkozott. A családi problémáiról ugyan tudtunk, de arról fogalmunk sem volt, hogy egy ekkora késsel jár iskolába, Katáról ilyet soha nem gondoltunk volna. Nem is értem, mégis hogy tehetett ilyet” – mondta a kislány.

Az igazgatónő végig ott volt mellette, ő segített Mirellának életben maradni azzal, hogy a ruhájával leszorította a sebét, amiért hálásak vagyunk neki

– tette hozzá a kislány édesanyja a bulvárlapnak.

Mirella elmondása szerint a hazaérkezése napján beszélt az osztályfőnökével, aki a jövő héten elviszi hozzá az egész osztályát. A társai közül mindenki nagyon aggódik érte, még egy levelet is írtak neki, amit majd személyesen olvasnak fel a találkozásukkor. A megtámadott kislány édesanyja szeretné tisztára mosni Mirella nevét és végérvényesen tudatni: a lánya sosem bántotta és nem csinált semmi rosszat Katalinnal – olvasható a lap beszámolójában.

A bőnyi késeléssel korábban az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: RTL

#Belföld#bőny#iskola#késelés#mirella#kórház

Címlapról ajánljuk