Belföld

Trójai falovak gázoltak a Tiszába? Meglepő bejelentést tett Magyar Péter, sok híve lehet most csalódott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 7. 17:56

Bár mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötték a Tisza párt aktivistái a megyei közgyűlési induláshoz szükséges aláírásokat, mégsem indulnak a megyei közgyűlési helyekért, mert „álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak” férkőzhettek a soraikba.

Meglepő bejelentést tett kedd délután a Facebookon Magyar Péter. Először azt közölte, hogy a Tisza párt több ezer önkéntese pár nap alatt mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást.

Majd jött a nem várt fordulat, Magyar azt írta, hogy mindennek ellenére mégsem indul a Tisza párt a megyei közgyűlési helyekért a június 9-i önkormányzati választáson:

A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat.

Az okokról így írt:

Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat.

Magyar Péter azzal magyarázta a visszalépést, hogy nem volt már elég idejük arra, hogy az összes vidéki jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudják térképezni, ezért hozták meg a sokakban nyilván csalódást keltő döntést.

Az nem sokkal Magyar Péter posztja után derült ki, hogy a Tisza párt indulhat a fővárosban, a Nemzeti Választási Iroda ugyanis hitelesítette a négy kerületi jelöltjüket ajánló aláírásokat.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#magyar péter#önkormányzati választás 2024#megyei lista#aláírásgyűjtés#visszalépés#tisza párt

Címlapról ajánljuk