Belföld

Magyar Péter Orbánról: Szeretném gondolni, hogy átadja a hatalmat, és nem változik új Putyinná

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 11:43

Magyar Péterről közölt több cikket is a Rzeczpospolita című lengyel lap, ami úgy jellemezte a Tisza párt alapítóját, mint aki megdöntheti a Fidesz-rendszert, és akitől Orbán Viktor is tart – írta a 444.hu. A lap szemléje szerint a róla készült riportcikkben, és a bele készült interjúban Magyar Péter talán minden eddiginél többet árult el arról, mit gondol Orbán Viktorról.

Magyar Péter kijelentette, hogy „Orbán Viktor kétezer embert állított rám”, hozzátéve, hogy „nem olyan ostobák, hogy megöljenek”, mert „akkor forradalom törne ki Magyarországon”. Magyar közölte, hogy „az 1998-as Orbánhoz” szeretne visszatérni, amikor „a gazdaság remekül fejlődött, és semmi sem fenyegette a demokráciát”.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Orbán  békésen átadja-e a hatalmat, közölte:

Remélem, maradt benne valami a négy választást megnyerő demokratából. Úgyhogy azt szeretném gondolni, hogy átadja a hatalmat, és nem változik új Putyinná.”

Börtönbe Orbánnal?

Magyar közölte, hogy „nem rajtam fog múlni”, amikor arról kérdezték, hogy Orbánnak börtönbe kell-e vonulnia, majd hozzátette, nem az a célja, hogy börtönbe zárassa, hanem az, hogy az igazságszolgáltatás újra független legyen és dönthessen Orbán sorsáról. Arra, hogy Magyarország maffiaállam-e, kijelentette: „Igen, olyasmi”.

Agymosott magyarok

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban Magyar Péter közölte, hogy „ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszíteném minden támogatottságomat”, amit azzal magyarázott, hogy „tíz éve folyik az agymosás”, és „a propaganda jelentősen megváltoztatta a magyarok hozzáállását”. Magyar Péter hozzátette, hogy „ezt nem tudjuk egy vagy két év alatt visszacsinálni.”

Magyar Péter és a Tisza Párt vasárnapi, debreceni rendezvényéről a Reuters hírügynökség készített videós riportot:


Nyitókép: Magyar Péter beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#magyar péter#orbán viktor

Címlapról ajánljuk