UEFA

Angol-olasz elődöntő élőben az RTL+on!

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 16:00

Csütörtökön immár az elődöntőkkel tér vissza az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga az RTL+-ra és az RTL Most+-ra! Az AS Roma a Leicester otthonába látogat a Konferencia Ligában, a mérkőzést az RTL+-on 20:45-től élőben közvetítjük!

Leicester City FC – AS Roma: április 28. csütörtök, 20:45; RTL+

Az elődöntő első meccsén az UEFA ranglistáján 73. helyet elfoglaló Leicester fogadja a 11. AS Romát, ám az korántsem kijelenthető, hogy lefutott lenne a küzdelem.

A negyeddöntőben a PSV Eindhoven és a Leicester párharca a második mérkőzésen dőlt el, mivel az odavágón 0-0-ás döntetlen született. És habár a hazai pálya előnye a hollandok mellett szólt, sőt, a vezetést is ők szerezték meg Zahavi révén, mégis az angolok örülhettek, akik a találkozó hajrájában Maddison és Pereira góljaival megfordították az állást, és 2-1-es összesítéssel továbbjutottak az UEFA Európa Konferencia Liga elődöntőjébe.

Az AS Roma az április 14-i negyeddöntő-visszavágón megmutatta, hogy ha igazán nagy szükség van rá, tud ellenállhatatlanul játszani, hiszen hazai pályán, a Stadio Olimpicóban 4-0-ra hagyta állva azt a Bodø/Glimtet, amely az első mérkőzésen 2-1-re legyőzte őt. A második összecsapás 29. percére már háromgólos volt a hazai előny Abraham találatának és Zaniolo duplájának köszönhetően, a végeredményt pedig a rómaiak klasszikus mesterhármasig jutó 22 éves jobbszélsője állította be a 49. percben. Az olaszok így 5-2-es összesítéssel jutottak be a Konferencia Liga legjobb négy csapata közé.

A Leicester menedzsere, Brendan Rodgers az UEFA hivatalos oldalán arról beszélt, hogy amennyiben a bajnokságban a legjobb 10 között végeznének, és emellett bejutnának egy európai kupasorozat döntőjébe is, az élete egyik legszebb vezetőedzői szezonja lenne.

José Mourinho, az olaszok mestere így várja a találkozót: 

Egy Premier League-együttessel nézünk szembe, az angol bajnokság pedig a világ legerősebb nemzeti versenysorozata. A Leicester a közelmúltban már nyert trófeákat is, és minden héten a legmagasabb szinten versenyez. Nagyon erős csapat. De mi a Roma vagyunk, és a visszavágót itthon vívjuk majd a fantasztikus szurkolótáborunk előtt.

Sem a Leicesterből, sem a Romából nincs eltiltott játékos, a házigazdáktól Bertrand, Ndidi és Soumare, a vendégektől Cristante nem lép pályára sérülés miatt.

Az összecsapást a leicesteri 32 000 fős King Power Stadiumban rendezik, a meccsen Carlos del Cerro Grande spanyol játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Juan Carlos Yuste és Roberto Alonso Fernández lesznek.

Az RTL Most+ felületén a West Ham United - Frankfurt UEFA Európa Liga-, valamint a Feyenoord – Olympique de Marseille UEFA Európa Konferencia Liga-mérkőzést is élőben közvetítjük 21 órától; az RB Leipzig - Glasgow Rangers EL-összecsapást pedig nem sokkal a lefújás után máris visszanézhetik prémium online felületünkön.

Leicester – AS Roma UEFA Európa Konferencia Liga-elődöntő csütörtökön 20 óra 45 perctől élőben az RTL+-on! Prémium online felületünkön, az RTL Most+-on az Európa Liga és a Konferencia Liga további mérkőzéseit is közvetítjük, szurkoljanak velünk! Az összecsapások utáni összefoglalónkban elhozzuk Önöknek a játéknap legszebb és legérdekesebb pillanatait is.

A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#Sport#leicester#as roma#RTL+#RTL Három

Címlapról ajánljuk