Sport

Rafael Nadal és LeBron James cége százmilliós VIP olimpiai élménycsomagot kínál kőgazdagoknak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 4. 15:11

Bár a szabályok tiltják, hogy külsős cégen közvetítésével jusson be valaki a párizsi olimpia exkluzív helyszíneire, a Rafael Nadal és LeBron James társtulajdonában lévő ügynökség ilyen, esetenként félmillió dollárba kerülő VIP élménycsomagot kínál azoknak, akik ezt megengedhetik maguknak.

A The Guardian azt írja, hogy a Rafael Nadal spanyol teniszbajnok és LeBron James amerikai kosárlabdázó társtulajdonában lévő ügynökség exkluzív jegycsomagokat kínál a párizsi olimpia legfontosabb eseményeihez, miközben az efféle, harmadik féltől származó jegyértékesítés tilos.

A GR8 Experience olyan, akár az 500 000 dollárt (181 millió forintot) is elérő ultraexkluzív olimpiai élménycsomagokat kínál a világ leggazdagabbjainak. A cég 14 eseményre, például a férfi 100 méteres versenyre árul jegyeket, és azt ígérik, hogy olyan élményekhez juttatják ügyfeleiket, amiket nem lehet pénzért megvenni, beleértve a sportolókkal való találkozást, túrákat olyan látogatók elől lezárt területeken, mint például az olimpiai falujában, de van olyan csomagjuk, ami záróra után privát látogatást is tartalmaz a Louvre-ba vagy királyi vacsorát a Versailles-i palotában.

Barnabas Carrega, a GR8 Experience vezérigazgatója a Guardiannek elmondta, hogy cége olyan hozzáférést kínál a szupergazdagoknak, amely nem elérhető a nyilvánosság számára. Azt nem árulta el, hogy kik azok a sportolók, akikkel ügyfeleik exkluzív körülmények közt találkozhatnak, annyit mondott csak, hogy vannak köztük teniszezők.

A csomagok ára 25 000 és 500 000 dollár között mozog, a legolcsóbb csomagba egy 15 perces fotózás és egy gyors csevegés fér bele, míg aki hajlandó többet fizetni, az akár együtt is ebédelhet a sztársportolókkal.

A párizsi olimpia szervezőbizottsága szerint az On Location az egyetlen hivatalos és exkluzív vendéglátó szolgáltató a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon. „Minden olyan más szervezet vagy cég, amely jegyeket tartalmazó vendéglátó-csomagokat árul, és amely nem az On Location hivatalos alforgalmazója, ezt törvénytelenül teszi” – közölték. „A sportolók falujába való belépés vagy a megnyitó ünnepségen való részvétel csak érvényes akkreditációval rendelkezők számára engedélyezett. Aki belép a faluba vagy a megnyitó ünnepségre, azt többszörös biztonsági ellenőrzésnek vetik alá.”

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője azt mondta, hogy aki a hivatalos csatornákon kívül vásárol jegyeket vagy vendéglátó-csomagokat, attól a szervezők megtagadhatják a belépést.

A GR8 szóvivője a The Guardiannak azt mondta, hogy ők nem árulnak olimpiai jegyeket, mivel nem hivatalos jegyértékesítők, és hogy a lap által megszerzett élménycsomag-ajánlatok csak egy család érdeklődésére készültek.

Nyitókép: Uri Schanker/FilmMagic / Getty Images

#Sport#olimpia#párizsi olimpia#rafael nadal#lebron james#vip#gazdagok#élmény#exkluzív

Címlapról ajánljuk