Kultúra

Biztonsági okokból tűnt el a szivárvány a Madách Színház népszerű darabjának fináléjából

rtl.hurtl.hu

2022. január 19. 5:46

A színház szerint a nézők biztonsága érdekében nem feszítették ki József szivárványos kabátját a színpad és a nézőtér fölé.

Eltűnt a Madách Színházban 14 éve játszott József és a színes, szélesvásznú álomkabát a fináléjából a grandiózus, szivárványos álomkabát, amit a nézők fölé feszítenek ki – írja a Telex egy olvasói levél alapján.

Ebből kiderül, hogy a levélíró az előadás „állandó nézője”, alig várta, hogy újra láthassa Andrew Lloyd Webber darabjának magyar változatát, de döbbenettel tapasztalta, hogy a finálét „szivárványtalanították”. 

A lap kérdésére Kósa Melinda, a Madách Színház kommunikációs vezetője azt írta, hogy József színes álomkabátját, amelyet a nézőtér fölé szoktak kifeszíteni, 

a nézők biztonsága érdekében 

a januári játszási blokkjában nem használják. Ezt azzal indokolta, hogy két éve nem játszott darabjaikat kell 1-2 nap alatt üzembiztos állapotba hozniuk, és az álomkabátot tartó szerkezet biztonságos beüzemelésére ebben a játszási blokkban nem volt mód.

A szóvivő szerint a szivárványos kabát levételének semmi köze a gyermekvédelminek nevezett törvény életbelépéséhez.

Nyitókép: Illusztráció - Török Tamás (elöl) József szerepében Tim Rice - Andrew Lloyd Webber József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicaljének próbáján az egri Gárdonyi Géza Színházban 2015. október 6-án este – Fotó: Komka Péter / MTI

#Kultúra#madách színház#józsef és a színes szélesvásznú álomkabát#szivárvány

Címlapról ajánljuk