Külföld

Azt hitte a fiatal lány, hogy másnapos, kiderült, egy éve van hátra

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 12:10

Szörnyű hírt kellett feldolgoznia egy 18 éves brit lánynak, aki eleinte azt hitte, csak másnapos, de az orvosok közölték vele, hogy nagyjából egy év van hátra az életéből. 

Az angliai Bostonban élő Ella Pick a barátnőivel ment tavaly nyáron egy görögországi álomnyaralásra, ahol a 18 éves lány azt hitte, hogy csak másnapos, amikor nem tudott lépést tartani barátnőivel az ivásban – írta a The Sun. Hazaérkezése után erős migrénes fejfájások törtek rá, majd, amikor a szeme is befordult, szemésze azonnal kórházba küldte.

Az orvosok ott szörnyű hírt közölte vele: az MRI és CT vizsgálatok kiderítették, hogy egy gyógyíthatatlan, és operálhatatlan daganat van az agyában. Hozzátették, hogy nagyjából 12 hónapja van hátra.

Még most sem fogtam fel teljesen

mondta el a most már 19 éves Ella Pick. A fiatal nő közölte, hogy a diagnózis után visszament dolgozni, hogy a megszokott medrében folyjon az élete, családjával pedig több nyaraláson is voltak, hogy a lehető legjobban kihasználják az időt, ami még hátra van az életéből.

Ella Pick elmondta, hogy az orvosok nem tudták teljesen pontosan megmondani, hogy mennyi ideje van hátra, mert ahhoz biopsziát kellett volna végrehajtani, de túl nagy veszélyes lett volna annak, hogy attól lebénul. Közben készen áll minden kezelése, ami akár csak egy kis esélyt is adhat arra, hogy lelassítja a tumor növekedését, és igyekszik a lehető legpozitívabb maradni.

Nyitókép:Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#másnap#agytumor#agydaganat#rák

Címlapról ajánljuk